Congressen

RAI presenteert innovaties op IBTM

Op IBTM World dat van 19 tot en met 21 november 2019 plaatsvindt in Barcelona, kunnen bezoekers kennismaken met vernieuwingen waar RAI Amsterdam mee bezig is. Enerzijds zijn dat technische innovaties en anderzijds speelt de ontwikkeling van moderne ruimtes en een luxe hotel op eigen terrein.

Nhow Amsterdam RAI en uitbreiding hal 5

Nhow Amsterdam RAI, gevestigd op het RAI-terrein, opent in 2020 haar deuren. Met 650 kamers verdeeld over 25 verdiepingen is de viersterrenaccommodatie het grootste nieuw gebouwde hotel in de Benelux. Hal 5, die grenst aan de Europahal, krijgt een uitbreiding van 30×135 meter en een nieuwe glazen façade, uitkijkend op groen. Begin 2020 wordt Hal 5 in gebruik genomen. Geïnteresseerden kunnen de ruimte nu al in virtual reality bekijken.

Augmented Reality en Virtual Reality

RAI Amsterdam investeert ook in Virtual Reality en Augmented reality. COO Maurits van der Sluis: ‘We geloven dat deze nieuwe technieken de verbinding zijn tussen de fysieke wereld en de snel veranderende digitale wereld. Daarom doen we actief aan inhouse product development en het ontwikkelen van concrete toepassingen voor evenementen. We zetten deze technieken in voor onze eigen evenementen en adviseren organisatoren en exposanten over mogelijke toepassingen.’

Sinds 2019 heeft RAI Amsterdam hiervoor een fulltime XR-manager in dienst. Rueben van der Peet legt uit welke toepassingen het meest actueel zijn: “AR legt een extra digitale laag over de werkelijkheid. Dit kun je bijvoorbeeld inzetten om een fysiek product zichtbaar te maken in verschillende kleuren of types. Op de HISWA Amsterdam Boat Show 2019 konden bezoekers met hun eigen telefoon zelfs hele boten in 3D projecteren en bekijken. Zulke AR-toepassingen kunnen de waarde van vierkante meters beursvloer enorm vergroten. Virtual reality maakt iets in 3D zichtbaar dat er nog niet is. Zo kunnen organisatoren en exposanten bijvoorbeeld vooraf verschillende inrichtingen bekijken en keuzes maken. Zo is het nu al mogelijk om de nieuwe Hal 5 virtueel te bekijken”.

Chatbots, beursapps en matchmaking

Dit jaar zette RAI Amsterdam chatbots, intelligente beursapps en moderne matchmaking platforms in bij verschillende evenementen. De chatbot werd vooral gebruikt om het registratieproces gebruiksvriendelijker te maken. Beursapps zijn al gewoongoed, maar worden steeds geavanceerder. RAI Amsterdam combineert bijvoorbeeld Google maps met een ‘overlay’ van de eigen plattegrond.
Op het gebied van matchmaking wordt gebruik gemaakt van steeds slimmere algoritmes om contacten tussen partijen te faciliteren voor, tijdens en na een evenement. Deze technieken hebben een toegevoegde waarde voor organisatoren omdat ze belangrijke informatie opleveren, waarmee het evenement verder verbeterd kan worden.

Gezichtsherkenning

Een techniek die bij de RAI extra aandacht kreeg dit jaar, was de inzet van gezichtsherkenning bij de toegangscontrole. Deze techniek maakt het entreeproces efficiënter, waardoor hostesses meer tijd kunnen besteden aan een vriendelijke ontvangst. In 2019 vond hiermee een pilot plaats tijdens de Horecava en deze vormde het startpunt voor de verdere ontwikkeling.

Naast zaken zoals recycling, duurzame inkoop en de programmering van duurzame thema’s, wil RAI ook nadrukkelijker de aansluiting zoeken met haar directe omgeving. Een voorbeeld hiervan zijn de ‘donation rooms’. Standhouders van evenementen kunnen hier overgebleven materialen inleveren zoals meubilair, planten en elektronica. Deze worden ter beschikking gesteld aan maatschappelijke organisaties uit de buurt.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief