Beurzen

RAI lanceert Amsterdam Baby Week

RAI Amsterdam start volgend jaar februari Amsterdam Baby Week. De beursorganisator verklaart daarmee in te spelen op de behoefte vanuit de babybranche om naast de Negenmaandenbeurs voor consumenten, ook babyprofessionals een ontmoetingsplek te geven. Doel hiervan is één vast moment in het jaar te creëren waarbij consumenten, bedrijven en de politiek elkaar ontmoeten en in gesprek gaan over onderwerpen als kinderwens, dalende geboortecijfers en risicofactoren voor een goede start van de baby en gezin. Amsterdam Baby Week vindt plaats in de week van de Negenmaandenbeurs van maandag 24 februari tot en met zondag 1 maart 2020.

B2B activiteiten

Voor de eerste editie van Amsterdam Baby Week staan diverse b2b activiteiten op het programma zoals de geboortezorg Vakdag voor verloskundigen en kraamverzorgenden georganiseerd door Vakblad Nataal. Na een inhoudelijk programma krijgen de babyprofessionals de mogelijkheid om 200 exposanten met nieuwe producten en diensten in de babymarkt te ontmoeten op de Negenmaandenbeurs. Ook vindt er een symposium voor echoscopisten plaats met hoogleraar Verloskunde Eva Pajkrt van Amsterdam UMC en, in verband met de  jaarlijkse daling van geboortecijfers, wordt er ook een heus ‘baby-debat’ over de achterliggende redenen voor het dalend kindertal georganiseerd.

Negenmaandenbeurs

Komend jaar vindt de 35e editie van de Negenmaandenbeurs plaats, het grootste consumentenevenement van Nederland op het gebied van zwangerschap en baby’s. Dit event trekt jaarlijks 50.000 bezoekers. Event Director Daniëlle Meester licht toe: “Amsterdam Baby Week vindt bewust plaats in dezelfde week als de Negenmaandenbeurs. Publieksevenementen en zakelijke evenementen hebben steeds vaker raakvlakken. Ik geloof sterk in de combinatie van b2b en b2c evenementen en de verschuiving naar een b2h (business to human) concept. Mijn ambitie is dat Amsterdam Baby Week over vijf jaar onlosmakelijk verbonden is aan de babybranche, de RAI en de stad Amsterdam.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief