Congressen

RAI behaalt beste bedrijfsresultaat in bestaan

Jaarverslag 2018 RAI Amsterdam

RAI Amsterdam behaalde in 2018 het beste bedrijfsresultaat in haar bestaan: 15,5 miljoen euro op een omzet van meer dan € 150 miljoen. Daarnaast is er volop geïnvesteerd in het uitwerken van een aangescherpte strategie en zijn diverse duurzame initiatieven ontplooid.

Meer dan 1,8 miljoen mensen bezochten het beurs- en congrescentrum in Amsterdam of de buitenlandse evenementen van de RAI, zo staat in het jaarverslag over 2018. De klanttevredenheid lag iets boven het niveau van 2017.

Nieuwe evenementen

In 2018 vonden 405 (inter)nationale evenementen plaats in RAI Amsterdam. Nieuwe evenementen waren onder andere Money20/20, de Europese editie van een wereldevent dat zich richt op betalingsverkeer en financiële dienstverlening, en Amsterdam Drone Week. Dit laatste evenement lanceerde de RAI samen met de Europese luchtvaartorganisatie EASA. Met de komst van deze titel wil de stad Amsterdam zich profileren als Drone City.
De evenementen Interclean, Intertraffic en METSTRADE waren, net als de meeste andere eigen titels, wederom een succes. In het buitenland organiseerde de RAI onder andere Aquatech China, waar 80.000 bezoekers kwamen voor het laatste nieuws op het gebied van watertechnologie.

175.000 overnachtingen

Op basis van de klanttevredenheid en de bezoekersaantallen is het succes van de RAI in 2018 wederom bewezen. De stad Amsterdam, de centrale ligging en goede bereikbaarheid van het RAI Convention Centre en de goede reputatie op het gebied van gastvrijheid maken de RAI een populaire bestemming. RAI Amsterdam bracht het afgelopen jaar 1,7 miljoen bezoekers naar Amsterdam en verwerkte ruim 36.000 hotel reserveringen, goed voor bijna 175.000 overnachtingen. Dit heeft een positief effect op de economische groei van Amsterdam.

Duurzame innovaties

Naast economische waarde voor de stad creëert de RAI ook maatschappelijke waarde, door lokale leveranciers te betrekken, de bedrijfsvoering duurzaam in te richten en een bijdrage te leveren aan goede initiatieven in de stad. Op ieder eigen evenement van de RAI krijgen duurzame innovaties volop podium in het InnovationLAB en tijdens AIDS2018, de 22ste editie van het grootste congres ter wereld op het gebied van gezondheid, was niet alleen de RAI, maar de stad volledig ondergedompeld met activiteiten.

Meer titels

In het drukke evenementenjaar hebben medewerkers en management de RAI visie 2030 uitgewerkt en de strategie herijkt voor de periode tot en met 2022. Voor de komende jaren ligt de focus op het (door) ontwikkelen, kopen en werven van titels. Daarnaast wil de RAI duurzame groei realiseren in de metropool Amsterdam.
De RAI visie 2030 is nog in ontwikkeling. Uitgangspunt is om het RAI-complex beter te integreren in de omgeving om een veilige, aantrekkelijke en plezierige omgeving voor klanten, bezoekers, medewerkers en stadgenoten te creëren. Onderdeel van het plan is de reductie van het aantal logistieke bewegingen, met name rondom op- en afbouw van grote evenementen.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief