Beurzen

RAI Amsterdam gaat 'van nul naar honderd in één jaar'

Cover Jaarverslag 2022 RAI Amsterdam

RAI Amsterdam behaalde in 2022 op een omzet van ruim 118 miljoen euro een winst van 8,8 miljoen. Dit blijkt uit het op 2 mei gepubliceerde jaarverslag over 2022 van het hoofdstedelijk beurzenbedrijf.

Bijna 1,2 miljoen mensen bezochten vorig jaar het beurs- en congrescomplex in Amsterdam waar 300 (inter)nationale evenementen plaatsvonden of één van de drie RAI-evenementen in het buitenland. De gemiddelde tevredenheidsscore van de bezoekers kwam gemiddeld uit op een 7,9.

Positieve ontwikkeling

RAI Amsterdam spreekt van een versnelling van nul naar honderd in slechts één jaar.  In januari en februari van vorig jaar waren de deuren van het beurs- en congrescomplex nog gesloten voor het publiek. Na opheffing van de Covid-maatregelen, vonden de eerste meerdaagse internationale evenementen eind maart eindelijk weer plaats in de RAI. Vanaf dat moment waren de hallen in het complex nog maar weinig leeg. Dit resulteerde in een bijzonder goed resultaat voor 2022 en positief vooruitzicht voor de komende jaren.

In 2022 vond een scala aan evenementen plaats. Van grote vakbeurzen en congressen als International Broadcasting Convention, Intertraffic en PLMA, tot publieksfavorieten als Kingsland Festival en Het Winterparadijs. Gedurende het gehele jaar bleven de deuren ook geopend voor het testen op, en vaccineren tegen, het coronavirus. Tot maart in het Holland Complex, waar de GGD de grootste vaccinatielocatie van Nederland huisvestte, daarna in een paviljoen aan de voorzijde van het complex.

De exposanten en bezoekersaantallen aan het einde van 2022 waren grotendeels weer op het niveau van voor Covid. De RAI ging ook contractverlengingen aan met grote internationale organisatoren, die tot 2026 en verder hun evenement in het hart van Amsterdam willen laten plaatsvinden.

Medische en Tech congressen

Een ontwikkeling die door Covid werd verstoord, zet zich in 2022 en verder voort. Medische en Tech-beurzen en congressen vullen steeds vaker de hallen van de RAI. In de metropoolregio Amsterdam nemen de betreffende sectoren ook een steeds prominentere rol in. Amsterdam staat wereldwijd bekend om de gezondheidssector, met invloedrijke medische ondernemingen en kennisinstellingen. Zo staat de hoofdstad sinds 2022 op de tweede plaats van het mondiale Digital Cities Index 2022.

In haar jaarverslag over 2022 wijst de RAI ook op de economische en maatschappelijke impuls die het beurzenbedrijf oplevert. Met de waardevolle ontmoetingen die plaatsvinden tijdens internationale beurzen en congressen wordt het kennisdelen, zaken doen en netwerken gestimuleerd. Evenementen fungeren daarbij als een vliegwiel voor ontwikkeling en innovatie op allerlei fronten en behalen een enorme economische en maatschappelijke impact. Iets wat in 2020 en 2021 met virtuele evenementen slechts in beperkte mate mogelijk was.

Evenementen die plaatsvinden in het beurs- en congrescomplex van de RAI geven ook een economische impuls voor Amsterdam en omgeving. Bijna 27.000 hotelreserveringen werden het afgelopen jaar verwerkt, goed voor bijna 90.000 overnachtingen. Naast hotels profiteerden onder andere ook uitgaansgelegenheden, de culturele sector en detailhandel van deze bezoeken.

Het hele Jaarverslag 2022 van RAI Amsterdam vind je hier online.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief