Brand events

Radiospel Het Geluid van Qmusic begonnen op NS-stations

Het Geluid

Het Geluid, het spel van radiozender Qmusic, is maandag van start gegaan met een activatie op de zes grootste NS-stations van Nederland. Reizigers kregen de 'dienstmededeling' dat het spel is begonnen en hoorden als eersten 'Het Geluid van 2024'.

Zes grootste NS-stations

De mededeling was te horen op Amsterdam Centraal, Schiphol, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal en Eindhoven Centraal. Qmusic-dj Judith Eijk was aanwezig op Utrecht Centraal om verslag te doen vanaf het station.

36ste editie Het Geluid

Het Geluid wordt sinds 2007 bij Qmusic gespeeld. Inmiddels is dit de 36e editie. Net als voorgaande jaren begint het spel met een startbedrag van 2.500 euro en wordt Het Geluid per fout antwoord 100 euro meer waard. Luisteraars kunnen meedoen door zich in de app aan te melden.

Recordbedrag

In 2019 won de 36-jarige Kirsten het recordbedrag van 100.000 euro met het geluid van 'het verstellen van een wereldstekker in de juiste stand.' Het snelst geraden geluid werd in 2010 binnen een dag geraden met als antwoord ‘het terughangen van een haak in een telefooncel’. Dat geluid was toen 3.200 euro waard. Het Geluid wordt elke werkdag gespeeld tussen 7.00 uur 's ochtends en 19.00 uur 's avonds.

Totstandkoming

'We hebben NS gevraagd mee te werken aan ons idee en zij vonden dit erg leuk om te doen', laat marketingmanager Mark de Deugd van Qmusic weten aan Publique. 'Geen groots, ingewikkeld verhaal, maar twee partijen die elkaar gevonden hebben om dit tot uitvoering te brengen. Dit is uniek omdat NS dit normaliter nooit doet.'


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief