Brand events, Sportevenementen

Qiddiya in Saoedi-Arabië onthult meeslepend F1-circuit

Qiddiya race

Het Saoedische Qiddiya heeft een nieuw autosportcircuit onthuld waar Formule 1-coureurs langs de themaparken en attracties van het giga-project zullen racen.

Het nieuwe circuit is ontworpen als toekomstige locatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië, een F1-motorrace-evenement, en bevindt zich in de Qiddiya City-bestemming voor entertainment, sport en cultuur.

Het heet Speed Park Track en zal in het midden van een gebied gewijd aan de autosport komen te staan, en zal beschikken over enkele van de meest herkenbare circuitontwerpkenmerken van de racerij, aldus Qiddiya.

Unieke race-ervaring in Qiddiya City

Abdullah Al-Dawood, algemeen directeur van Qiddiya Investment Company, zei dat het circuit “een ware belichaming zal zijn van Qiddiya’s speelkrachtfilosofie en Qiddiya City zal positioneren als de thuisbasis van de Saoedische autosport en een van ‘s werelds toonaangevende autosportlocaties”.

“Bezoekers en toeschouwers zullen worden getrakteerd op een van de meest unieke race-ervaringen ter wereld met een baanbrekend circuit dat klaar zal zijn om enkele van ‘s werelds grootste autosportevenementen te organiseren”, voegde hij eraan toe.

Het circuit is ontworpen door de Oostenrijkse voormalige F1-coureur Alex Wurz en de Duitse circuitontwerper Hermann Tilke en beschikt over 21 bochten en een unieke verhoogde eerste bocht genaamd Blade, die meer dan 20 verdiepingen boven de grond uitsteekt.

Samenbrengen van entertainment, sport en cultuur

 De Speed Park Track zal worden geïntegreerd in de omliggende attracties van Qiddiya om entertainment, sport en cultuur samen te brengen.

De Blade-bocht zal bijvoorbeeld boven een muzieklocatie uitstijgen, terwijl coureurs naast Falcon's Flight op Six Flags Qiddiya zullen racen. Delen van de baan lopen ook langs het waterpark van Qiddiya.

Eerder dit jaar onthulde Qiddiya het Prins Mohammed bin Salman Stadion, een multifunctionele locatie waar enkele van de grootste sport-, entertainment- en culturele evenementen van het koninkrijk worden gehouden.

Daarvoor lanceerde Qiddiya zijn gaming- en esports-district, ook onderdeel van Qiddiya City. Ook de esports-arena maakt deel uit van het gaming- en esports-district van Qiddiya City.

Bron: www.blooloop.com


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief