Congressen

Prinses Margriet opent nieuwe Royal Delft Experience

Prinses Margriet heeft donderdag 31 mei de nieuwe Royal Delft Experience geopend. De Royal Delft Experience is een multimediale reis door de tijd van Delfts Blauw aardewerk. Royal Delft geeft bezoekers hiermee een compleet beeld van de historie en het productieproces van het eeuwenoude ambacht.

Tijdens de openingsceremonie onthulde Prinses Margriet een één meter twintig hoge tulpenvaas met oranje tulpen. De tulpenvaas is het meest prestigieuze Delfts Blauwe aardewerk van Royal Delft en staat symbool voor de jarenlange band met het koningshuis. Tijdens de rondleiding door de Experience signeerde Prinses Margriet een speciaal ter gelegenheid van de opening ontworpen Delfts Blauwe tegelplaat. Deze plaat zal binnenkort te zien zijn in de Koninklijke Schatkamer, één van de onderdelen van de Royal Delft Experience.

Royal Delft is de enige overgebleven aardewerkfabriek uit de 17e eeuw in Delft", vertelt Henk Schouten, CEO Royal Delft: "Wij vinden het belangrijk dat het ambacht van handgemaakt Delfts Blauw bewaard blijft. Vijftien Jaar geleden hebben we onze werkplaats en collectie opengesteld voor het publiek. Inmiddels ontvangen we jaarlijks ruim 120.000 bezoekers van over de hele wereld. Ingegeven door de grote belangstelling hebben we vorig jaar besloten ingrijpend te gaan verbouwen. De presentatie is nu dynamischer en ook de volgorde van de route is veranderd. De nieuwe Royal Delft Experience maakt een bezoek voor een breder publiek aantrekkelijk en toegankelijk. We richten ons zowel op internationale bezoekers als op bezoekers van jong tot oud uit Nederland. De Experience is al vanaf 1 april operationeel en de eerste resultaten zijn boven verwachting."

De Royal Delft Experience is ontwikkeld door Léon Wennekes van het bedrijf Wennekes Office for Imagination uit Amersfoort. Wennekes: “In 2010 hebben we de opdracht gekregen om een bezoek aan Royal Delft aantrekkelijker te maken. Uit een zorgvuldige analyse bleek dat door het unieke verhaal van het Royal Delfts Blauw in een andere volgorde en op een andere manier te vertellen er een intenser beeld bij de bezoekers zou ontstaan. De bewondering en respect voor het echte ambachtelijke Delfts Blauw komt in de nieuwe Experience optimaal tot z’n recht."

Wennekes werkte eerder mee aan publieksattracties als PandaDroom in de Efteling, Escher Museum in Den Haag en Corpus ‘de reis door de mens’.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief