Congressen

Prinses Irene opent Airport Park op Schiphol

Vanaf nu kunnen reizigers op Schiphol achter de paspoortcontrole even bijkomen in een rustgevende en groene omgeving. Ze hebben zelfs de mogelijkheid buiten op een terras een frisse neus te halen. Prinses Irene kreeg de eer om het Airport Park te openen. Dat deed ze dinsdag 10 mei..
Een echt park is het niet. Toch krijgen mensen het gevoel dat ze door een park wandelen. Dat komt door afbeeldingen van bekende parken in de hele wereld op de wanden te projecteren. Ook beelden van vlinders en geluiden van dieren, fietsbellen en spelende kinderen roepen het buitengevoel op. Maar ook echte bomen zijn in het Airport Park aanwezig, waaronder eentje van 130 jaar oud, en stoelen bekleed met klimop.

Volgens Maarten de Groof, commercieel directeur van Schiphol, is het park het eerste in zijn soort op een luchthaven in de wereld. “Sommige luchthavens hebben wel wat tuinen, maar geen park waar je kunt verblijven." De luchthaven vraagt in het park aandacht voor het milieu. Zo kunnen reizigers een fiets uitproberen waarmee energie wordt opgewekt om een mobiele telefoon op te laden. Ook is zoveel mogelijk gekozen voor ledverlichting.

www.schiphol.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief