Beurzen

Prins van Oranje opent RAI Elicium

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent op dinsdag 29 september 2009 RAI Elicium, het nieuwe, duurzame gebouw van Amsterdam RAI.RAI Elicium is het nieuwe eigentijdse gezicht van Amsterdam RAI. Door zijn vormgeving – het ontwerp is van Benthem Crouwel Architekten – is het Elicium een echte blikvanger voor Amsterdam RAI. Tegelijk is de stad Amsterdam een markant gebouw rijker. Het nieuwe gebouw verbindt de verschillende delen van de RAI en is gebouwd met de nieuwste, duurzame technieken.

Het Elicium is een combinatie van een beurs-, congres- en vergadergebouw. Daardoor kan Amsterdam RAI zich nog nadrukkelijker richten op het faciliteren van – de voor de stad Amsterdam zo belangrijke – internationale, meerdaagse evenementen. De multifunctionaliteit zorgt er tegelijkertijd voor dat ook de nationale markt bediend wordt met een nieuwe hoogwaardige feest- en vergaderaccommodatie. Zo is de centrale ruimte van het Elicium de grootste ballroom van Nederland.

Bijzondere traditie

Met de opening van het Elicium op 29 september door Z.K.H. de Prins van Oranje wordt een bijzondere traditie voortgezet. Verschillende leden van het Koningshuis waren present bij de officiële opening van andere delen van het RAI-complex. Zo heeft Z.K.H. Prins Bernard in 1961 het Europa Complex geopend. In 1965 verrichtte H.K.H. Prinses Margriet de opening van het RAI Congrescentrum. En in 1982 opende Z.K.H. Prins Claus het Holland Complex van Amsterdam RAI.

Officiële openingshandeling

De symbolische openingshandeling door de Prins wordt voorafgegaan door een openingswoord van directievoorzitter Hans Bakker van Amsterdam RAI. Architect en oud-rijksbouwmeester Mels Crouwel van Benthem Crouwel Architekten zal een korte toelichting geven op zijn ontwerp. Vervolgens woont Zijne Koninklijke Hoogheid een multimediale openingsshow bij en krijgt de Prins een rondleiding door het nieuwe gebouw.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief