Congressen

Prestigieuze EarthCheck Gold voor Amsterdam RAI

Amsterdam RAI heeft de prestigieuze EarthCheck Gold-status behaald, het meest vooraanstaande duurzaamheidskeurmerk in de zakelijke toerismesector. De RAI is het eerste beurs- en congrescentrum in Europa en de tweede in de wereld met deze waardering.

Met elf van de beoordeelde EarthCheck indicatoren op of boven het benodigde niveau toont Amsterdam RAI volgens EarthCheck een voorbeeldige prestatie en constante verbetering in haar duurzaamheidsprestaties. Vergeleken met andere congrescentra scoort de RAI boven het ‘Best Practice’-niveau op het gebied van afvalscheiding- en recycling.

Hierdoor is Amsterdam RAI koploper binnen een unieke groep aanbieders van duurzaam toerisme die zijn gecertificeerd door het internationaal gerenommeerde keurmerk EarthCheck. Het Gold Coast Convention Centre in Queensland, Australië, was dit jaar het eerste centrum dat werd beloond met de Gold-status.

RAI voldoet aan strenge duurzame eisen

Stewart Moore, CEO van EC3 Global en EarthCheck: “Het is niet makkelijk om de EarthCheck Gold-status te behalen. Het vereist toewijding van het voltallig personeel om ieder jaar steeds betere resultaten te behalen op het gebied van duurzaamheid. Het is een kwestie van het continu bewijzen van de integriteit van je bedrijfsvoering en dit vervolgens allemaal laten controleren en meten door een onafhankelijke derde partij.”

“Het is geweldig dat we deze EarthCheck Gold-status hebben behaald,” aldus Hans Bakker, algemeen directeur van Amsterdam RAI. “We zijn pas het tweede congrescentrum ter wereld dat vijf opeenvolgende jaren aan de strenge eisen van EarthCheck heeft voldaan. En dat stemt trots. De veelheid aan initiatieven binnen de RAI en met name de inzet en motivatie van de eigen medewerkers om duurzame resultaten te behalen, sterkt ons in de gedachte dat Amsterdam RAI – ook de komende jaren- een onderscheidende rol in de beurs- en congresindustrie kan spelen.”

Wat is de EarthCheck precies?

EarthCheck biedt een goed gedocumenteerde, onafhankelijke test die aantoont dat Amsterdam RAI een actieve bijdrage levert aan het vinden van oplossingen voor milieukwesties wereldwijd. Het programma wordt onderschreven door meer dan 1.300 organisaties in meer dan 70 landen waaronder 21 congrescentra zoals het Adelaide Convention Centre en Gold Coast Convention Centre in Australië, Centro Banmax in Mexico, Centara Grand & Bangkok Convention Centre at Central World in Thailand, ICC Jeju in Zuid-Korea en het Estoril Congress Centre in Portugal.

Een gedetailleerd overzicht van het MVO-beleid en de MVO-doelstellingen van Amsterdam RAI is online beschikbaar in het Duurzaamheidsverslag van de RAI.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief