Beurzen

Presentatie voor Zuyd Hogeschool levert direct beursidee op

Expotalent presentatie Gert-Jan van den Nieuwenhoff op Zuyd Hogeschool

ExpoTalent verzorgde deze maand een presentatie voor vijftig Facility Management studenten van de Zuyd Hogeschool in Heerlen. Gert Jan van den Nieuwenhoff gaf namens ExpoTalent een inkijk in de wereld van evenementen en beurzen. Inmiddels heeft zich ook de eerste student gemeld met een idee om een nieuwe beurs op te zetten, wat uiteindelijk het doel is van de stichting.

Recent heeft het Ministerie van onderwijs het voorgenomen besluit van Zuyd Hogeschool voorlopig nog afgewezen om een tweejarige hbo-opleiding Eventmanagement te starten. Verbazingwekkend gezien de vraag vanuit het werkveld en de getoonde interesse vanuit studenten, maar ook gezien de omvang en het aantal evenementen dat jaarlijks plaatsvindt in Limburg en omgeving. Voorbeelden zijn Amstel Gold Race, Pinkpop, TEFAF, Andre Rieu op het Vrijthof en talrijke andere sport-, culturele of muziekevents in de regio en daarbuiten.

HBO-opleiding eventmanagement

Al deze evenementen vragen om specialistische vakkennis, maar ook om passie en gedrevenheid van een team om dit te organiseren.

Een nieuwe hbo-opleiding eventmanagement in Limburg zal een grote groep jongeren aanspreken in de regio. De belangstelling bij studenten is er, wat blijkt uit het aantal studenten van de opleiding Facility Management dat nu al kiest voor een keuzevak en/of minor op het gebied van evenementen.

Ook de belangstelling bij de werkgevers, zoals organisatoren en toeleveranciers van de eventindustrie, is aangetoond.  Dat de branche om nieuwe medewerkers vraagt blijkt ondermeer ook uit onderzoek van Markteffect afgelopen najaar in opdracht van Zuyd Hogeschool Facility Management.

Regionale cultuur

Het werkveld is niet alleen op zoek naar jongeren met een wereldse blik, maar juist ook naar degenen die de regionale cultuur begrijpen om invulling en leiding te kunnen geven aan evenementen.

De aanwezigheid van een groep van vijftig hbo-studenten bij de presentatie van ExpoTalent laat het potentieel zien dat er is. De toevoeging van een eventgerelateerde hbo-opleiding aan het portfolio van Zuyd Hogeschool zou een win-winsituatie zijn voor zowel studiekiezers als de regio als geheel.

 


ExpoTalent visual vierkant

Expotalent

Voor het eerst een beurs organiseren is een grote uitdaging. Oudgedienden Ton Otten, Ids Boersma en Gert-Jan van den Nieuwenhoff weten dat als geen ander. Om nieuwkomers en innovators te ondersteunen hebben zij stichting ExpoTalent opgericht die met gratis advies en ondersteuning helpt om ideeën, concepten en initiatieven op het gebied van expo-events van de grond te krijgen. 

Hun voortgang is hier te volgen.

 


 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief