Festivals

Plan voor Sphere in Londen gaat definitief niet door

Las Vegas Sphere

Het plan om in Oost-Londen een eigen versie van de Las Vegas Sphere in Londen te bouwen is nu echt definitief van de baan. Madison Square Garden Entertainment (MSG) heeft plannen om het enorme complex in Oost-Londen te openen ingetrokken.

MSG is het bedrijf achter de Sphere in Las Vegas en had de plannen voor Londen al helemaal klaar, maar zegt nu geen zin te hebben in ‘politieke spelletjes tussen rivaliserende partijen’.

Bezwaren

De Londense burgemeester Sadiq Khan had het plan eerder geblokkeerd en wees erop dat er te veel bezwaren zijn tegen de bouw van het immense bolvormige eventgebouw. Onder meer zou de Sphere te grote impact hebben op de leefomstandigheden van de bewoners in de omgeving. Ook zouden de kosten van het energieverbruik en de gevolgen voor erfgoed in het gebied meespelen.

Het plan leek alsnog kans van slagen te hebben toen minister Michael Gove van huisvesting en gemeenschapszaken tussenbeide kwam en de afwijzing van de burgemeester tijdelijk op te schorten.

Extreem teleurstellend

In een brief aan de Inspectie Ruimtelijke Ordening zegt MSG dat het ‘extreem teleurstellend’ is dat Londen ‘niet profiteert van de baanbrekende technologie van de Sphere en de duizenden goedbetaalde banen die ermee worden gecreëerd’.

De London Sphere moest bijna honderd meter hoog en 120 meter breed worden, volledig bedekt met ledpanelen, identiek aan de Las Vegas Sphere. Dat gebouw is iets groter en heeft aan de buitenzijde 54.000 vierkante meter aan led-schermen.

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief