Brand events

Philips OneBlade en Bram Krikke presenteren AI-portretten in het Rijksmuseum

Bram Krikke Rijksmuseum OneBlade

Influencer en dj Bram Krikke heeft in samenwerking met Philips OneBlade in het Rijksmuseum een serie portretten gelanceerd die gemaakt zijn met behulp van AI. Krikkes collectie met snorren en baarden als basis, is geïnspireerd op de schilderijen van de grote meester Frans Hals, van wie op dit moment een grote overzichtstentoonstelling te zien is in het Rijksmuseum. 

Frans Hals, meester van het portret

Frans Hals, beroemd om zijn portretten van mensen, schilderde talloze besnorde en bebaarde mannen, hier en daar een tikkeltje extravagant of arrogant, maar levensecht. In de tentoonstelling zijn meer dan zestig snorren en baarden te zien. Zo poseert een man genaamd Pieter Verdonck met zijn bijzondere krullende snor boven zijn vorkvormige baard, terwijl Isaac Abrahamsz Massa een sierlijke snor rockt onder zijn puntige sik.

AI-portretten en audiotour

OneBlade en het Rijjsmuseum zien Bram Krikke, zelf verzekerd van een forse snor, als het icoon van authentieke gezichtsbeharing. In de zeven AI-portretten die hij op 2 mei onthulde, staat unieke gezichtsbeharing centraal. Naast het onthullen van de AI-collectie sprak Krikke ook een audiotour in over de Frans Hals tentoonstelling. Deze is ook beschikbaar via Spotify en heeft als doel kunst en specifiek de Frans Hals-tentoonstelling op een unieke en toegankelijke manier beschikbaar te stellen voor een breed publiek.

De onthulling van de AI-portretten was in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum. Philips is als founder sinds 2001 nauw betrokken bij het Rijksmuseum. De tentoonstelling Frans Hals is tot en met 9 juni 2024 te bezoeken.

AI portretten Rijksmuseum OneBlade

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief