Congressen

Peter van Lindonk overleden

Peter van Lindonk, organisator van de jaarlijkse PINC Conference, uitgever van bijzondere boeken en voormalig spreekstalmeester van het Wereld Kerst Circus in Carré, is op zaterag 2 maart overleden. Hij werd 76 jaar.

Van Lindonk was de man achter het zeer succesvolle PINC-congres dat dit jaar voor de 14e keer wordt gehouden. In 2010 was Van Lindonk als adviseur betrokken bij de eerste TEDx Conference in Amsterdam.

In zijn rol van uitgever van opdrachtboeken produceerde Van Lindonk veertig jaar lang de meest bijzondere boeken, zoals een Kleurboek voor directeuren (Delta Lloyd), een jaarverslag voor kinderen (BSO/Origin), het Blue Band kookboek en het eerste boek ter wereld met een radio erin (Albert Heijn). Het complete fonds van bijna zevenhonderd boeken van van Lindonk Special Projects is in 2003 opgenomen in de bibliotheek van Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Van Lindonk had een passie voor het circus. Vijftien jaar lang was hij spreekstalmeester van het Wereldkerstcircus in Carré. Veertien jaar geleden bogon hij samen met zijn vrouw, geïnspireerd op de TED-congressen in Amerika, met de organisatie van de PINC Conferences. PINC laat zich misschien wel het beste vergelijken met een circusvoorstelling: zestien sprekers, personages, verhalen en acts. Met levenswijsheden, vergezichten en eyeopeners waarmee elk mens zijn voordeel zou moeten doen. Niet met een vastomlijnd thema, maar wel altijd over Poeple, Ideas, Nature and Creativity: over PINC dus.

Lees hier het interview met Peter van Lindonk en zijn vrouw Nelleke in QM 96 / maart 2010. 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief