Beurzen

Beursmeubilair van gerecyclede petflessen

Budget Guide 2018 JMT

In haar nieuwe Budget Guide 2018 biedt JMT vilten FELT-stoelen aan, gemaakt uit zestig gerecyclede PET-flessen. Ook zijn er stoelen met fluwelen bekleding in het assortiment opgenomen. In de verhuurgids zijn meer dan honderd nieuwe producten opgenomen, waarmee de meubelverhuurder inspeelt op trends als warmte, meer sfeer en duurzaamheid.

Circulair

Kuipstoel FELT, winnaar van de Green Product Award 2018, geeft afval een heel nieuw leven. Gebruikte PET-flessen worden gesmolten tot draad, waarna de fabrikant er met een warme mal een stabiele kuip van perst. Dit proces van upcycling, iets nieuws maken uit afval/restant, maakt dat de stoel onderdeel is van de circulaire economie. Tevens zijn de kuipstoelen na hun levensduur weer compleet recyclen.

De stoel heeft een innovatief design, zit heerlijk en wordt in twee kleuren geleverd: de kuip is aan de binnenzijde lichtgrijs en aan de buitenzijde groen of grijs.

De zitting van de eveneens prijswinnende, door de Nederlandse designer Laurens van Wieringen ontworpen stoel ‘LJ’, is ook volledig vervaardigd uit gerecyclede PET flessen. Het PET vilt is comfortabel en heeft zeer goede geluiddempende eigenschappen. De LJ is behalve als stoel ook verkrijgbaar als barkruk.

Warm meubilair

Een andere trend is de vraag naar warme, comfortabele, luxe en sfeervolle artikelen, zoals aan gestoffeerd, hoogwaardig meubelair in warme kleuren. De serie Lovena is een mooi voorbeeld van warm meubilair met fluwelen bekleding. JMT spotte deze smaakmaker op de meubelbeurs in Milaan en kocht de serie direct aan. De Lovena stoel beschikt over een massief beukenhouten frame en de zitting en rug zijn volledig gestoffeerd.

Maandelijkse uitbreiding

De komende periode gaat JMT elke maand diverse items aan de al uitgebreide collectie toevoegen, stelt JMT-directeur Jean-Pierre Brouwers. “De eerder genoemde LJ serie is daar al een voorbeeld van. Zo kunnen we onze cliënten nog beter bedienen. Bovendien bieden we daarmee voortdurend iets nieuws. Klanten hoeven dus niet meer te wachten op één of twee momenten per jaar waarop we in een keer veel nieuwe artikelen presenteren, we zullen ze door het jaar heen blijven verrassen met nieuwe items.”

Introductiepagina

Via het tabblad ’nieuw’ op jmt.nl zijn de nieuwste artikelen bekijken. De eerste ‘kakelverse’ items die, bovenop de geselecteerde artikelen van de Budget Guide 2018, in het leveringsprogramma komen, worden snel op de website getoond.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief