Congressen

PCO''s gaan kwaliteitscriteria congresbedrijven onder de loep nemen

Kennis delen en de kwaliteitscriteria voor (erkende) congresbedrijven onder de loep nemen. Deze twee taken hebben een twintigtal PCO's op zich genomen binnen de 'branche-brainstorm' PCO Forum. De professioneel congresorganisatoren kwamen op vrijdag 24 januari voor het eerst bijeen in Beurs-WTC Rotterdam.
David Casalod van Status Plus, één van de initiatiefnemers, spreekt van een positieve 'vibe' die er heerste. "Dit was echt een branche-initiatief. Niet vanuit een locatie of een leverancier. Er waren alleen maar beslissingsbevoegde PCO's aanwezig."

De bijeenkomst die bedoeld was als verkennende discussie heeft direct twee concrete actiepunten opgeleverd. Zo hebben de deelnemers afgesproken om kennis met elkaar te delen en na te denken hoe gebruik gemaakt kan worden van elkaars over- en ondercapaciteit. Ook willen ze gezamenlijk de zichtbaarheid van PCO's in Nederland verbeteren.

Daarnaast wordt het begrip 'professioneel' onder de loep genomen. "De Erkenningsregeling Congresbedrijven is aan herziening toe", stelt Casalod, met Status Plus één van de zestien erkende congresbedrijven in Nederland. "We vragen ons op dit moment af wat de meerwaarde is. Daarom gaan een aantal partijen nu kijken of we er mee doorgaan en wat er aangepast zou moeten worden. Daarna zullen we aanbevelingen doen richting Erkend Congresbedrijf."

Het ligt niet in de bedoeling om een vereniging voor PCO's op te richten. Casalod: "Een vereniging is pas echt een optie als we die toegevoegde waarde nodig hebben. Waarom zouden de we een hele structuur willen oprichten voor 20 tot 25 bedrijven. Om alleen regelmatig bij elkaar te komen om onderwerpen te bespreken, kunnen we prima zonder."

De initiatiefnemers van het PCO Forum hebben een lijst van 60 congresbedrijven die volgens hen deel zouden kunnen nemen aan het forum. Daarvan heeft tweederde (positief) gereageerd op het initiatief.

Er is afgesproken dat er halverwege maart een vervolgsessie komt van het PCO Forum.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief