Beurzen

Pas op voor deze geldklopperij

Als exposant kun je van een aantal ‘Guides’ een formulier verwachten voor inschrijving in hun online gids of correctie van gegevens. Vaak wordt de suggestie gewekt dat het gratis is en/of wordt er een link gelegd naar de beurs waar je aan deelneemt. Hier de drie meest voorkomende geldkloppers.

Fair Guide
De brief van het Oostenrijkse bedrijf Construct Data suggereert bedoeld te zijn om correcties door te geven voor een vermelding in haar online beursgids Fair Guide opwww.fairguide.com. De kleine lettertjes geven echter aan dat je, na ondertekening van de brief, gebonden bent aan een jaarlijkse betaling van bijna € 1.000 voor een periode van 3 jaar.

Expo Guide
Expo Guide uit Mexico stuurt bedrijven een brief met een formulier om gegevens te corrigeren voor een vermelding op www.expoguide.com. Na ondertekening van de brief ben je voor een periode van 3 jaar gebonden aan een jaarlijkse betaling van € 1.181 per jaar.

World Business Guide
De firma World Business Guide, met contactadressen in Madrid en Utrecht, vraagt ondernemers om hun gegevens gratis te updaten. In de kleine lettertjes van het contract staat echter te lezen dat je akkoord geeft op een jaarlijkse betaling van € 995 en dat het contract automatisch wordt verlengd voor een bijkomend jaar tenzij je ten laatste twee maanden voor het einde van het jaar schriftelijk laat weten dat je geen automatische verlenging wenst.

Als je met deze bedrijven te maken hebt, kun je voor melding en advies het beste contact opnemen met Steunpunt Acquisitiefraude.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief