Congressen

Parijs blijft meest bezochte zakenreisbestemming

Parijs blijft de meest bezochte bestemming van zakenreizigers uit de Benelux, op de voet gevolgd door Londen. Dat blijkt uit een analyse van de bestemmingen in 2011 van BCD Travel, een bekend bureau voor zakenreismanagement in de Benelux. München staat op 3, net als in 2010. Ook buiten Europa blijft de top 3 ongewijzigd met New York, Singapore en Dubai als populairste bestemmingen.BCD Travel heeft voor deze rangschikking rekening gehouden met het totaal aantal reserveringen (lucht- en spoorverkeer) gemaakt in Nederland, België en Luxemburg in 2011. Parijs en Londen blijven net als in 2010 met grote voorsprong de meest bezochte bestemmingen door zakenreizigers uit de Benelux. In de Belgische top 10 staat Parijs bovenaan als populairste bestemming, terwijl de Nederlandse top 10 wordt aangevoerd door Londen.

De tickets voor Parijs en Londen maken samen ongeveer zestig procent uit van alle verkochte tickets voor bestemmingen uit de top 10. München volgt op de derde plaats met acht procent, Berlijn en Zürich zijn goed voor respectievelijk zes en vier procent. De andere bestemmingen uit de top 10 zijn: Madrid, Rome, Frankfurt, Stockholm en Genève.

“Ondanks de onveranderde top 3 blijkt de rest van de rangschikking in vergelijking met vorig jaar grondig door elkaar geschud", zegt Diederik Banken, vice-president commercial bij BCD Travel Benelux. "Berlijn komt als nieuwkomer binnen op de vijfde plaats, wat wellicht te verklaren valt door de belangrijke rol die Duitsland vandaag speelt in Europa. Daarnaast zijn Rome en Zürich weer enkele plaatsen gestegen, terwijl Kopenhagen en Wenen volledig uit de lijst zijn verdwenen”

Banken: “Dat Parijs en Londen weer veruit de twee populairste bestemmingen zijn is logisch: beide steden zijn van oudsher zakencentra waar de Benelux nauw contact mee heeft. Bovendien zijn er zowel per trein als per vliegtuig steeds betere verbindingen met de twee steden, wat het eenvoudiger maakt voor zakenreizigers om hun contactpersonen vaker te ontmoeten.”

Ook wat de bestemmingen buiten Europa betreft blijft de top 3 ten opzichte van 2010 ongewijzigd. New York blijft de nummer één met een vertegenwoordiging van negentien procent aan verkochte tickets, maar wordt op de voet gevolgd door Singapore (zestien procent). Dubai staat op nummer 3 met twaalf procent. Buurland Abu Dhabi staat voorlopig nog niet in de top 10, maar komt wel steeds dichterbij met zijn huidige twaalfde plaats. Nieuwkomers in de lijst zijn Istanbul, Hong Kong en Curaçao. Peking is uit de top 10 verdwenen, net als Kinshasa en Johannesburg.

BCD Travel is marktleider in zakenreismanagement en zorgt er door het stroomlijnen en vereenvoudigen van het totale reisproces voor dat haar klanten maximaal besparen op de kosten voor het zakelijk reizen. BCD Travel opereert in meer dan negentig landen op zes continenten.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief