Congressen

Oude leerfabriek KVL in Oisterwijk wordt hotel en evenementenhal

De voormalige leerfabriek Koninklijke Verenigde Leder, KVL, in Oisterwijk zal een nieuwe bestemming krijgen als hotel en evenementenhal. De provincie Brabant gaat vier gebouwen van het complex verkopen aan ontwikkelaar en investeerder Polimeks. Het gaat om het hoofdgebouw, het U-gebouw, het Ketelhuis en de brandweergarage. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van ruim 14 miljoen euro.

In het U-gebouw komen een hotel met appartementen, expositieruimtes, een winkel en faciliteiten voor onderwijs, sport en wellness. Ook komt er een ondergrondse parkeergarage.

Van leerfabriek naar verzamelplaats

Het KVL-complex was ooit een van de grootste leerfabrieken van Europa. Gedeputeerde Henri Swinkels: “Het erfgoedbeleid van de provincie gaat uit van de verhalende en verbindende kracht van erfgoed. Door iconen te restaureren en herbestemmen, willen we de verhalen van Brabant levend houden voor volgende generaties. Bij grote erfgoedcomplexen doen we dat met het programma De Erfgoedfabriek.”
De provincie is sinds 2013 eigenaar van het deels monumentale complex en heeft het voor een deel opgeknapt en ontwikkeld tot verzamelplaats voor zestig bedrijven. Door het aantrekken van de economie werd het vorig jaar voor de provincie aantrekkelijk om het complex in de verkoop te zetten.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief