Congressen

Optimisme op Prinsjesdagcongres in regio Zwolle

Op dinsdag 15 september vond het 6e Prinsjesdagcongres in de regio Zwolle plaats, ditmaal in poppodium Hedon. Het congres werd traditioneel gestart met een lunch en geopend door burgemeester Henk-Jan Meijer.
 De burgemeester gaf aan trots te zijn op de ontwikkelingen en samenwerking in de stad en regio, die zich mede onderscheidt door de vele familiebedrijven. Na het gezamenlijk beluisteren van de troonrede werd deze toegelicht door Senne Janssen, econoom van ING Nederland. Senne Janssen gaf aan dat de aantrekkende economie ook extra positieve ontwikkelingen in de regio Zwolle laat zien. Deze wordt gekenmerkt door een lager werkeloosheidspercentage dan het landelijk gemiddelde ondanks een groeiende beroepsbevolking.

Vervolgens waren de voorzitters van de drie organiserende partijen, Congresbureau Regio Zwolle; MKB Regio Zwolle en VNO-NCW Regio Zwolle, tijdens een interview aan het woord, waarin zij de ondernemers  meegaven zich vooral in gezamenlijkheid in te blijven zetten voor de regio.

Ter afsluiting van het Prinsjesdagcongres vatte de Zwolse rapper Rico de dag samen in een swingende rap. En waar een aantal gasten nog even gingen na borrelen,  vertrokken een groot aantal congresdeelnemers met de PEC Zwolle spelersbus naar de Prinsjesambassadeborrel in Den Haag.
 
Congresbureau Regio Zwolle, VNO-NCW Regio Zwolle en MKB Regio Zwolle organiseren jaarlijks het Prinsjesdagcongres voor ondernemers en besturen van gemeenten uit de regio. Het congres werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door Hedon, Gemeente Zwolle, ING Nederland, Regio Zwolle, Wärtsilä, en bloemisterij Aan de Zeven Alleetjes.
 
 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief