Congressen

Oplevering Rotterdam Ahoy Convention Centre jaar verschoven

De begoogde opening van het Rotterdam Ahoy Convention Centre is verschoven naar eind 2020. Oorspronkelijk was eind 2019 gepland. De ontwikkeling en uitwerking van het nieuwe mulitifunctionele gebouw vraagt meer tijd, zo stelt de Rotterdamse evenementenaccommodatie.
Het nieuwe congrescentrum van Ahoy zal bestaan uit 35 subzalen en een grote zaal die fungeert als auditorium, muziek- en theaterzaal ineen. De grote zaal, RTM Stage genaamd, is niet alleen het grootste auditorium van Nederland maar zonder tribune tevens muziekzaal voor 7.000 personen en extra beurshal.

Peter van der Veer, Directeur Rotterdam Ahoy: “In een uniek ontwerp als dit is het van essentieel belang dat elk detail tot in de puntjes is doordacht voordat er een heipaal de grond in kan. We nemen liever nu wat extra tijd zodat we straks vol trots onze nieuwe aanwinst kunnen presenteren. Bovendien blijft ”de winkel’ geopend. We hebben een prachtige, drukke evenementenagenda; hier moet door de bouwcombinatie continu omheen gewerkt worden.”

Renovatie en nieuwbouw

De nieuwbouw van het RACC volgt op de renovatie van vijf beurs- en evenementenhallen aan de westzijde van Ahoy. De huidige vloeroppervlakte wordt efficiënter benut, waardoor de beursoppervlakte toeneemt. Daarnaast is er veel aandacht voor klimaatbeheersing en ondergaan de hallen upgrades op een aantal fronten zoals verlichting en nieuwe transportdeuren. Dit project ligt op schema; de eerste vier hallen zijn komende zomer grotendeels gereed en in 2018 zijn alle hallen in een nieuw jasje gestoken.

Hart van Zuid

De renovatie van de hallen en de komst van het congrescentrum maken onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, een kwalitatieve metamorfose, met als doel een nieuw bruisend stadscentrum in Rotterdam-Zuid. Het beoogde nieuwe gebied wordt een plek waar het prettig vertoeven is en waar bewoners, bezoekers en ondernemers zich helemaal thuis voelen. De gebiedsontwikkeling levert een aanzienlijke maatschappelijke meerwaarde op voor Zuid en voor Rotterdam als geheel: meer kwaliteit, meer werkgelegenheid en betere faciliteiten.

Visuals: Kraaijvanger Architecten

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief