Congressen

Opening hotel Jakarta Amsterdam

Hotel Jakarta Amsterdam opende op 28 juni 2018 officieel haar deuren. De gemeente Amsterdam schreef in 2014 een tender uit voor de ontwikkeling van een hotel op Java-eiland als onderdeel van een herontwikkelingsprogramma. WestCord Hotels diende samen met architectenbureau SeARCH en in samenwerking met het Tropenmuseum en de Hortus Botanicus Amsterdam het winnende hotelconcept in.

Duurzaam

Het hotel is volledig duurzaam gebouwd en er zijn veel energiebesparende maatregelingen toegepast, zoals het opvangen van regenwater voor het besproeien van de binnentuin. Via pv-panelen in de gevel en het dak van het atrium wordt er zonne-energie opgevangen en omgezet in elektriciteit. De koeling en verwarming van het hotel zelf gebeurt middels een warmte- en koudeopslagsysteem. Ook draagt het personeel duurzame bedrijfskleding.

Mix tussen Oost en West

Hotel Jakarta Amsterdam beschikt over totaal 200 hotelkamers, waarvan 168 boutique style kamers, 26 junior suites en 6 luxe suites met 180 graden uitzicht. In het interieur worden industriële elementen gecombineerd met modern-Aziatische accenten. Er staan verschillende kunstwerken afkomstig uit Indonesië van de rijkscollectie van het Tropenmuseum. Er is een tropische binnentuin die werd gerealiseerd in samenwerking met de Hortus Botanicus Amsterdam. Op de begane grond bevindt zich Café Jakarta waar oriëntaalse gerechten met een Westerse twist worden geserveerd. Verder is er op de eerste etage een lounge, Bakkerij Westers met espressobar en WellCome Wellness Amsterdam met zwembad, sauna en stoombad. Alle faciliteiten zijn voor zowel hotelgasten als gasten van buitenaf toegankelijk.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief