Conference Matters international

Op het snijvlak van rivier en stad

Passenger Terminal Amsterdam

Een transparante en open locatie met aan de ene zijde het wisselende uitzicht over de rivier het IJ die Amsterdam doorsnijdt en aan de andere zijde een van de meest populaire binnensteden van Europa. En binnen? Binnen is elke gewenste setting mogelijk.

De leden van The American Society of Travel Advisors (ASTA) kregen in maart van dit jaar het volledige pakket van de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) voorgeschoteld. 

De jaarlijkse bijeenkomst met 1.300 Amerikaanse reisadviseurs en leveranciers opende met een welkomstreceptie in de cruiseterminal van de Nederlandse hoofdstad, op dag twee was in diezelfde locatie de plenaire sessie in theateropstelling en op dag drie waren de congresstoelen ingeruild voor een beurs met vijftig tabletops.  

Combinatie met hotelkamers

En extra bijzonder waren de overnachtingen, want de deelnemers sliepen op twaalf river cruise schepen die naast de terminal aan de kade lagen. 

Meestal overnachten de congresdeelnemers in het naastgelegen Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre, dat via een directe doorgang is verbonden met de passenger terminal. Dit hotel beschikt over 400 hotelkamers en is door de intensieve samenwerking met de PTA ook helemaal af te huren voor een congres. Daarnaast biedt het hotel nog eens 14 extra break-out rooms.

Spectaculair uitzicht

Passenger Terminal Amsterdam is gevestigd op een unieke locatie, met een spectaculair uitzicht op het IJ, de altijd levendige rivier die Amsterdam verbindt met het Noordzeekanaal.  Dit maakt dat bij de terminal zowel cruiseschepen, rivierschepen en kanaalboten kunnen aanmeren. De aanlegplaats voor rondvaartboten maakt dat een vaartocht door de Amsterdamse grachten veelvuldig voorkomt in het leisure programma van congressen.

Aan de andere zijde van de terminal ligt de binnenstad, waar je als deelnemer zo naar toe kunt lopen (of fietsen voor de echte Amsterdam experience). Door zijn ligging is PTA eenvoudig te bereiken per bus, auto, openbaar vervoer en natuurlijk per boot.

Transparant en open

Vanuit de locatie kun je optimaal genieten van het imponerende en veelzijdige uitzicht, want de gevels zijn rondom voorzien van glas. Het transparante en open karakter van de locatie zorgt voor een prachtig decor voor ieder evenement. Onder het iconische golfvormige dak, dat de verbinding tussen land en water symboliseert, ligt een zee aan eindeloze mogelijkheden zoals de leden van The American Society of Travel Advisors hebben ervaren.

Waar tussen eind april en september de locatie en haar medewerkers geheel in het teken van het ontvangen en helpen van cruisepassagiers staan, daar wordt diezelfde gastvrijheid, service en organisatiekracht in de andere maanden ingezet om een evenement succesvol te laten zijn. 

Inrichting op maat

“We ontvangen in die periode jaarlijks zo’n dertig internationale congressen”, vertelt Head of Events Rosanne Beekman. “Vaak gaat het om twee dagen opbouw en drie dagen congres. Daarnaast doen we heel veel andere events zoals diners, recepties, personeelsfeesten, productlanceringen en ook grootschalige beurzen.”

“Voordeel is dat we in basis een lege locatie zijn, die we volledig op maat kunnen inrichten. Het canvas is een gebouw met een moderne uitstraling, badend in daglicht en uitzicht op het natuurlijke decor van het IJ. Daarbinnen kunnen we elk gewenste setting creëren, van een imposante zaal tot intieme ruimtes.”

“Daarnaast krijgen we veel complimenten over de gastvrijheid van ons team en hoe wij de organisatoren ontzorgen.” 


Drie decks

Passenger Terminal Amsterdam bestaat uit drie open verdiepingen, die zowel met een trap als met een lift aan elkaar zijn verbonden. De glazen gevel zorgt dat alle drie de decks rondom een levendig uitzicht bieden op water en stad.

Het Main Deck is gelegen op de eerste verdieping is dan vaak het middelpunt van het event. Hier is ruimte voor een congres van 1.250 personen of een bedrijfsfeest van 2.000 personen. De vorm en faciliteiten maken het deck heel erg veelzijdig.

Het Main Deck strekt zich uit van voor- tot achterkant van het gebouw. De golvende vorm van het zestien meter hoge dak symboliseert de verbinding tussen land en water en de enorme houten balken in het interieur zijn een herinnering aan de scheepsbouwtraditie. De transparantie van het gebouw en het vele glas zorgt voor natuurlijk daglicht met een prachtige lichtinval in alle seizoenen.

Het Panorama Deck geeft met haar 340 vierkante meter direct een intieme sfeer aan een evenement. Het biedt ruimte aan 200 tot 300 personen. Dit deck heeft een vaste bar en is gelegen op tien meter hoogte. Hier zie je overdag de bezigheden van Amsterdam en het IJ en ’s avonds de fonkelende lichtjes van de prachtige binnenstad. 

Ook het Promenade Deck biedt door de glazen wanden een spectaculair uitzicht en het grote buitenterras aan weerszijden van het deck bieden de mogelijkheid zowel binnen als buiten hiervan te genieten. Op het Promenade Deck bevinden zich twee LED walls, die een evenement bij binnenkomst meteen de gewenste sfeer meegeven. Ook is er een vaste bar, de lift en een grote cateringruimte aanwezig. Hier is afhankelijk van de toepassing ruimte voor 500 tot 700 personen.


 

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief