Congressen

Op 10 februari vier kort gedingen tegen eventmanagers

Het was voor een aantal leden van het Genootschap voor Eventmanagers, Platform Museum Locaties en Freelance Event Professionals even schrikken, toen zij een op het oog heuse dagvaarding in hun brievenbus vonden. Bij nadere lezing bleek het de uitnodiging voor 'de Rechtszaak 2014' op 10 februari in het tot tijdelijk gerechtshof omgebouwde NBC in Nieuwegein.

Het betreft hier een seminar in de vorm van vier rechtszaken over aansprakelijkheid en juridische aspecten van evenementen. Diverse advocaten van Van As Advocaten in samenwerking met Juridische Snelweg  zullen alle aanwezigen (gedaagden) met de neus op de actuele juridische feiten drukken op het gebied van evenementen.

Deze rechtszaak 2014 is een vervolg op de eerdere succesvolle Rechtszaak in 2011. De vier kort gedingen, die nu aan de orde komen, spelen actueler in op de juridische problemen die bij een event kunnen ontstaan: Gedonder op social media; Ongeval & Aansprakelijkheid; Het gestolen format en De onbetaalde Baco’s.

Tijdens en na afloop van elke rechtszaak kunnen er vragen gesteld worden aan de advocaten en aan de rechter via het mobiele stemsysteem van IML. Daarnaast worden er vragen aan het publiek gesteld en zijn er verschillende stemrondes waarin de deelnemers vooraf en achteraf hun oordeel en visie kenbaar kunnen maken. Het geheel wordt in goede banen geleid door Joost Hoebink van het Nederlands Debat Instituut.

www.eventmanagers.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief