Congressen

OntmoeTentoo - Hoe maak jij het verschil?

Payroller Tentoo, voorheen bekend als Payroll Services, verraste haar opdrachtgevers met een uniek evenement. Zo’negentig ondernemende mensen gingen actief aan de slag met twee thema’s: Martijn Aslander liet de deelnemers zien hoe je je werkzaamheden leuker kunt maken. Erik Peekel bracht de deelnemers met elkaar in gesprek rond de vraag: ”Wanneer moeten ze juist jou bellen?”Martijn Aslander kocht een iPad. Hij had behoefte aan een standaard om het apparaat in te zetten. Natuurlijk kon hij een bestelling plaatsen en het ding op laten sturen. Hij koos voor een andere aanpak. Hij vroeg een bevriende timmerman om een oplossing te maken. Het resultaat was even eenvoudig als effectief: een plankje met een gleuf. Martijn plaatste de vinding op internet en werd overspoeld met bestellingen van over de hele wereld. Martijn Aslander vermaakte en inspireerde de deelnemers met zijn onconventionele kijk op werk. Hij zette een aantal handige trucjes op een rij, die tijd besparen en je werk aangenamer maken.

Erik Peekel bracht de deelnemers met elkaar in gesprek. In zijn Superbrainstorm werd kennis gebundeld. Gespreksonderwerpen werden 1-op-1 besproken en aansluitend uitgediept in een talkshow. De ondernemers gaven elkaar waardevolle tips. Zij vroegen zich af wat ze kunnen leren van succesvolle merken, wat hun eigen grootste toegevoegde waarde is en hoe ze hun successen met een breder publiek kunnen delen. Eén van de deelnemers gaf bijvoorbeeld aan dat hij tevreden opdrachtgevers in de evaluatie altijd vraagt wie hij mag benaderen uit hun netwerk. Dat levert steevast nieuwe opdrachten op. Uiteindelijk presenteerden de deelnemers zichzelf 1-op-1 in korte elevator pitches.

Een goede portretfoto is een voorwaarde om jezelf onderscheidend te presenteren. Topfotograaf Roy Beusker maakte een professioneel portret van elke deelnemer. Netwerken mag soms net werken lijken, net zo belangrijk is het om informeel te mogen ontspannen, te entertainen, te genieten. Om juist te ont-moeten. In een gemoedelijke sfeer werd nog uren doorgepraat over de workshops. DJ-act Swoolish draaide sfeervolle jazz-klanken vanuit een sfeerverhogend decortje.

De invulling van het programma kwam niet uit de lucht vallen. Het zo optimaal en efficiënt mogelijk omgaan met tijd, timing en talent. Payroller Tentoo weet hoe cruciaal deze elementen zijn voor succesvol zakendoen.

Bekijk de video: http://www.youtube.com/watch?v=C9PtfeAFbAU


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief