Beurzen

Onofficiële app IMEX America zorgt voor verwarring bij bezoekers

Exclusively Corporate at IMEX Frankfurt

Bezoekers van IMEX America 2024 in Las Vegas waren afgelopen week in verwarring toen ze twee apps kregen aangeboden in de iOS app store van Apple. Het was ze niet duidelijk welke app ze moesten gebruiken, de officiële IMEX-app, ontwikkeld door ExpoPlatform of de onofficiële app IMEX USA Networking gemaakt door evenement- en technologiebedrijf Sarcon.

'Oplichterij'

IMEX bestempelde de app van Sarcon in eerste instantie als 'nep' en 'oplichterij' in een e-mail aan deelnemers en in een verklaring online die inmiddels is verwijderd. De app van Sarcon is ook verwijderd.

Goede bedoelingen

Jaichander Ramesh, CEO van Sarcon verklaart dat het bedrijf goede bedoelingen had met de app IMEX USA Networking. 'Maar we hebben de app verwijderd zodra IMEX ons daarom vroeg. We hadden de app duidelijk gelabeld als "onofficieel", juist om verwarring te voorkomen. Volgens Ramesh was het de bedoeling om deelnemers te helpen netwerken op IMEX, omdat alleen kopers de netwerkfuncties op de officiële app kunnen gebruiken. 'Veel bezoekers zijn misschien wel kleinere eventprofessionals die geen mogelijkheid hebben om te netwerken. Of het nu gaat om partnerschappen, banen of zelfs carpoolen.'

Zelfde lay-out

Het ontwerp van de app was in dezelfde lay-out, stijl en kleuren als de officiële IMEX-app. Dat zorgde voor de eerste verwarring bij de bezoekers. Toen gebruikers de app hadden gedownload, werd ze gevraagd een wachtwoord in te voeren om in te loggen, evenals de optie “Wachtwoord vergeten?” die leidde naar een enkel veld met de vraag “Voer geregistreerd e-mailadres in”. Veel gebruikers raakten verstrikt in dat proces. 

'Voor "wachtwoord vergeten" ontvangen gebruikers alleen hun gegevens als ze zich al hebben geregistreerd op onze onofficiële app', zegt Ramesh. Ook benadrukt hij dat de aanmeldfunctionaliteit gekoppeld was aan een aparte registratiepagina die nog niet live was gezet. 

De IMEX-beurs is nog tot en met vandaag.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief