Sportevenementen

Omnisport in Apeldoorn vernieuwd voor EK Indoor Atletiek 2025

Omnisport

Het Omnisport in Apeldoorn heeft een nieuwe vloer en indeling gekregen. De vernieuwing is gerealiseerd in nauwe samenwerking met Libéma, de gemeente Apeldoorn en alle betrokken partijen. Daarmee voldoet de locatie aan de internationale eisen om de EK Indoor Atletiek 2025 te organiseren.

Nieuwste reglementen

De aankomende EK Indoor Atletiek was een belangrijke aanleiding om de locatie te vernieuwen en aan te passen aan de nieuwste atletiekreglementen. Ook is de layout geoptimaliseerd om beter te voldoen aan de behoeften van atleten en organisatoren.

Retopping

In plaats van een volledige renovatie is gekozen voor een retopping: een nieuwe toplaag over de bestaande baan. Een opvallende wijziging in de layout is de samenvoeging van de aanlopen voor hink-stap-springen en verspringen tot één gezamenlijke aanloop, wat extra ruimte heeft gecreëerd voor polsstokspringen.

Klaar voor het EK

Europese topatleten strijden in het Omnisport van 6 tot en met 9 maart om de Europese indoortitels. Toernooidirecteur Dafne Schippers: 'Het is geweldig om te zien dat Omnisport Apeldoorn helemaal klaar is voor de EK Indoor 2025. De nieuwe baan, geheel in EK-stijl, biedt atleten de kans om het maximale uit zichzelf te halen.'

 

 

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief