Congressen

Old Scuola introduceert The Transformer

De oprichters van Old Scuola, Marco Zander en Daniël van der Stel, bekend van hun foodtrucks en pizza restaurant in Rotterdam, lanceren met the Transformer een nieuw project: een flexibel, mobiel pizzapaviljoen voor grootschalige event catering.

Houtovens

Net als zeven jaar geleden, bij de oprichting van duurzaam verantwoorde evenementcatering Old Scuola zijn de initiatiefnemers van mening dat evenementcatering beter kan. Dus waarom niet houtovens van ruim 3000 kilo per stuk op evenementen inzetten? Dit idee leidde tot The Transformer, een ruimtelijke, hyperindustriële machine waarop twee ovens geplaatst worden. Met een druk op de knop wordt alles relatief eenvoudig opgebouwd, afgebroken en getransporteerd. Met het innovatieve concept wilden de bedenkers, in samenwerking met architectenbureau IWT, een eind maken aan alle logistieke uitdagingen.

Intens

Het bleek een intensief project want de uitvoering was een stuk lastiger dan het idee. Alleen al de stalen balken, nodig om de grote ovens, counters en luifels te dragen, zijn van een enorm gewicht. Er is hydraulische techniek gebruikt om The Transformer te kunnen bedienen. Naast staal is er voor de machine ook een innovatief soort gerecycled plastic gebruikt. Het tot stand gekomen patroon is gelijk aan de glutenstructuur waaruit pizzadeeg zijn kracht ontleent.
Als centerpierce hangt er in het pizzapaviljoen een discobal met een doorsnede van ruim een meter.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief