Beurzen

Nurnberg Messe neemt Griekenlands grootste beursorganisator over

Peter Ottmann, Nikos Choudalakis en Roland Fleck

De Nurnberg Messe Group neemt Forum SA, de grootste beursorganisator in Griekenland over. De partners willen van Griekenland een beurshub maken voor de Balkan en Zuidoost-Europa.

Forum SA is opgericht in 1988 en heeft een marktaandeel in de Griekse beurzenmarkt van 23 procent. Het portfolio omvat acht van de belangrijkste internationale vakbeurzen die plaatsvinden in Griekenland, te weten Horeca, Food Expo, Οenotelia, Xenia, Artoza, Foodtech, Athens Coffee Festival en Bio Festival.

Deze beurzen trekken tesamen jaarlijks zo’n 4.000 Griekse en internationale exposanten en ongeveer 350.000 bezoekers. Forum SA verwacht voor het jaar 2019 een omzet van meer dan 17 miljoen euro. De vier vakbladen van Forum SA maken ook deel uit van de overname.

Gemeenschappelijke reeks waarden

Nikos Choudalakis, president en CEO van Forum SA: “Vanaf onze eerste ontmoeting met leidinggevenden van de Nurnberg Messe Group, in mei 2018, was het duidelijk dat we een gemeenschappelijke reeks waarden delen, een vergelijkbaar bedrijfsethos en doelstellingen, evenals een gedeelde visie op de toekomst … We schetsen samen een nieuwe start, gericht op internationale ontwikkeling. ”

Dr. Roland Fleck en Peter Ottmann, de twee CEO’s van NürnbergMesse: “We hebben de doelen die we in onze bedrijfsstrategie hebben gesteld twee jaar eerder dan gepland bereikt. En die belangrijke stap voorwaarts zal ons de impuls geven die we nodig hebben om het volgende hoofdstuk van het succesverhaal van NürnbergMesse te benaderen. ”

Top 10 beursorganisatoren

“Met zijn spraakmakende internationale beurzen heeft Nürnberg Messe zich opgewerkt in de gelederen van de 15 grootste beursorganisatoren ter wereld”, voegt Ottmann er aan toe. “Ons volgende doel is om in de top tien te komen … Griekenland zal hierin in de toekomst een centrale rol spelen.”

Het management van de operatie in Griekenland blijft berusten bij de leidinggevenden van het Griekse bedrijf.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief