Congressen

Novotel-hotels ontvangen ISO 14001 certificering

Alle Novotel- en Suite Novotel-hotels in de Benelux zijn sinds maart officieel ISO 14001 gecertificeerd. Dit betekent dat het milieumanagementsysteem van alle twintig Novotel-vestigingen en één Suite Novotel vestiging bijdraagt aan het minimaliseren van milieu-impact van de bedrijfsvoering. Verder toont het aan dat de hotels doorlopend werken aan de verbetering van hun milieuprestaties.
Binnen Accors eigen duurzaamheidsprogramma Planet 21 ging al veel aandacht uit naar het verminderen van water- en energieverbruik en het reduceren van afval. Mede hierdoor kwam de hotelketen in aanmerking voor de onafhankelijke en internationaal erkende certificering, uitgereikt door bureau Veritas.

“Externe erkenning om trots op te zijn”, vindt Noortje Groothuizen, Accors Quality & Sustainable Development Manager Benelux. “Vooral nu gasten alsmaar kritischer worden is het belangrijk dat een gestandaardiseerd keurmerk je certificeert. Zo maken wij aan onze gasten kenbaar dat wij continu bezig zijn om onze environmental footprint te minimaliseren.”

Met milieuprogramma Planet 21 heeft Accor 21 doelen voor zichzelf opgesteld die bijdragen aan een beter milieu en aan een betere wereld. Voorbeelden zijn: het verminderen van water- en energieverbruik, promoten van verantwoord eten en het verbeteren van de kwaliteit van de werkomgeving.

De ISO 14001-norm is een initiatief van de International Organization for Standardization (ISO). Deze organisatie bestaat uit nationale normeringsinstituten uit verschillende sectoren in de industrie en de dienstverlening. De ISO 14001-norm geeft aan waaraan een goed milieumanagementsysteem moet voldoen. Hierdoor kunnen organisaties hun impact op het milieu minimaliseren om vervolgens een voortdurende verbetering van hun milieuprestaties te realiseren.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief