Congressen

Nieuwjaarsbijeenkomst CLC-Vecta volgens nieuw concept

Business Model Workshop Nieuwjaarsbijeenkomst CLC Vecta

CLC-Vecta liet studenten van de NHTV een nieuw concept voor haar nieuwjaarsbijeenkomst ontwikkelen en uitvoeren. Het Futur.event op 16 januari was zo ingericht dat de leden van het Centrum voor Live Communication zich na de centrale sessie door het Haagse COMM Museum voor Communicatie konden bewegen om kennis te maken met de in november 2017 heropende locatie, enkele leermethoden en met elkaar.

Bij de opening nam voorzitter Arjen Lemstra alvast een voorschot op de Algemene LedenVergadering van deze zomer, waar hij zal terugtreden als voorzitter, en de vereniging komt met een masterclass voor young professionals, zo kon hij melden.

Perspekt Studio’s

Marièlle Beek van Perspekt Studio’s gaf vervolgens inzicht in de filosofie en het concept achter het compleet vernieuwde COMM, dat haar ontwerpbureau samen met live-communicatiebureau East Side heeft ontwikkeld. Het museum is ingericht als warenhuis voor communicatie, waarin de bezoekers zelf op ontdekkingstocht gaan.

Driejarig onderzoek

Verder werden de aanwezigen nog getest op hun inschattingsvermogen over wat studenten vinden, met behulp van de web-app glsr.it, en reikte Pim Dopheide, als projectleider van het door NHTV in opdracht van CLC-Vecta uitgevoerde driejarig branche-onderzoek, het eerste exemplaar van het onderzoeksrapport uit aan Gert Jan van den Nieuwenhoff, voormalig verenigingsvoorzitter en initiatiefnemer van het onderzoek.

GRIP netwerk-app

Daarna konden de leden aanhaken bij één van de tours door het museum en meedoen met enkele korte inhoudelijke sessies – een business model workshop, een Lego serious play sessie en een live gestreamde les vanuit de NHTV in Breda. Tussendoor was er voldoende tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Vooraf konden de deelnemers ook speeddatingsessies met elkaar inplannen via de GRIP netwerk-app.

VR Dining

Tijdens het diner was er de kennismaking met VR Dining. Om de beurt mocht de helft van aanwezigen met een VR-bril op het voorgerecht proeven en later ook aan een bobslee-wedstrijd meedoen. Dit tot hilariteit van hun tafelgenoten.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief