Congressen

Nieuwe vergaderzalen voor Hilton Rotterdam

Hilton Rotterdam presenteerde op 4 december haar zeven nieuwe vergaderzalen. Met de oplevering van deze zalen sluit het hotel de tweede fase van haar grootscheepse verbouwing af. De zalen hebben allen een moderne uitstraling, grote raampartijen met daglicht en uitzicht op de binnenstad van Rotterdam. De zeven zalen hebben een capaciteit variërend van 10 tot 350 personen en bieden alle moderne faciliteiten waar onder draadloos internet en een groot plasmascherm of hoge kwaliteit beamer.

Stadse contouren zijn verweven in het interieurdesign van de vergaderzalen. Blikvanger is het speciaal ontworpen tapijt waarop het stratenplan van Rotterdam geometrisch is afgebeeld. Het originele patroon vult de in totaal 2.000 m2 grote oppervlakte van de conferentie- en vergaderruimtes. Het tapijt in de gangen en overige ruimtes is geïnspireerd op vogelvlucht opnames van zeecontainers, verwijzend naar de grote maritieme betekenis van de Maasstad. 

De zeven verschillende zalen met een wisselende capaciteit van 10 tot 350 personen bevinden zich nu allemaal op de eerste etage en zijn daardoor makkelijk aan te passen aan elk type gezelschap. General Manager Jan Rutgers: “We zijn van veertien naar zeven teruggegaan, en dat resulteerde in 20 procent extra conferentieruimte.”

De Coolsingel Suite is de meest in het oog springende ruimte. Deze zaal aan de voorkant van het gebouw biedt uitzicht op het Hofplein, de Coolsingel en het stadhuis van Rotterdam. Rutgers: “De strategische ligging in combinatie met het uitzicht op de altijd bruisende Coolsingel, maken van deze zaal een echte skybox, waar je city events als de Rotterdam Marathon of Rotterdam City Racing als VIP met je gezelschap op de eerste rij in een stijlvolle ambiance kan ervaren. De Coolsingel Suite is met recht ons nieuwe paradepaardje naast de reeds lang bestaande, maar nog altijd ongekend populaire balzaal Le Jardin. Beide zalen zijn ook met elkaar te gebruiken en bieden een inspirerende omgeving voor een zakelijke of sociale bijeenkomst.”

Hilton Rotterdam zaal Le Jardin

Hilton Rotterdam zaal Le Jardin

Hilton Rotterdam The Boardroom

Hilton Rotterdam The Boardroom

Hilton Rotterdam de Coolsingel Suite

Hilton Rotterdam de Coolsingel Suite

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief