Congressen

Nieuwe vergaderlocatie bij Zwier

Vrijhaven Zwier in Vinkenveen opent op 1 april 2019 een nieuwe vergaderlocatie op het Zwier terrein: de Pop-up Huiskamer. Het wordt het centrale punt tussen de Zwier tenten, de Kas, de Werfplaats en de Moestuin. Een plek aan het water waar de bezoeker in huiselijke setting kan samenkomen voor vergadering, brainstorm, presentatie en diner.

De Huiskamer

In vergelijking met de reeds bestaande vergaderlocatie De Werfplaats heeft De Huiskamer, de naam zegt het al, als locatie een meer ontspannen karakter. Buiten wordt naar binnen gehaald door de glazen wand en het gebruik van veel planten. De ruimte is flexibel in te delen zodat deze zowel als boardroom voor intieme gezelschappen geschikt is, maar ook gebruikt kan worden voor presentaties tot 100 personen. Er is een houthaard waar rondom gezeten kan worden en er is een open keuken. Rondom het gebouw is veel buitenruimte en een terras aan het water van de haven.

Circulair bouwen

Deze locatie wordt pop-up genoemd, omdat het gebouw voor een aantal jaar in gebruik zal worden genomen en daarna plaats moet maken voor meer water. De definitieve Huiskamer zal op een andere plek gebouwd worden. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met circulaire bouw. Zo wordt er veelal gekozen voor materialen die al een leven achter de rug hebben en na gebruik voor De Huiskamer weer demonteerbaar zijn om op een andere plek ingezet te kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is de houten vloer die is gemaakt van een 30 jaar oude damwand van een eiland op de Vinkeveense plassen.

Plantaardig eten

De Huiskamer biedt ook verschillende mogelijkheden voor lunch, borrel of diner. Er wordt in de basis plantaardig gekookt met de focus op lokale, biologische producten. Mede-oprichter van Zwier Yordi de Bruin: “We willen onze gasten niet alleen een lekkere en voedzame maaltijd serveren, maar het doel is ook te inspireren. Door niet alledaagse gerechten op tafel te zetten, sta je even stil bij wat je voorgeschoteld krijgt. Dat stukje bewustzijn triggert inspiratie, creativiteit en verbinding.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief