Congressen

Nieuwe MBO Hotelopleiding met baangarantie

Opleidingencentrum Landstede introduceert de nieuwe opleiding Hotel, Congres- en Evenementenmanagement. Studenten van Landstede MBO gaan vanaf dit schooljaar aan het werk in 55 hotels in Nederland. ROC Midden Nederland en het bedrijfsleven hebben de opleiding in co-creatie ontwikkeld

Bij de nieuwe Landstede hotelopleiding werken de studenten vier jaar lang, vier dagen per week en gaan ze één dag per week naar school. Uniek is dat er tijdens de opleiding een baangarantie wordt gegeven. Tijdens de opleiding krijgen de studenten de mogelijkheid om het leermeesterdiploma, wijncertificaat, bedrijfshulpverlening en een onderdeel sociale hygiëne te behalen. ROC Midden Nederland en het bedrijfsleven, vertegenwoordigd door Anton Hassing, hebben in co-creatie de opleiding ontwikkeld. Hassing constateerde dat er een grote behoefte is aan kwaliteit en kwantiteit:. "Op korte termijn is er aanwas van studenten nodig, op langere termijn versterking van het middenkader."

"Studenten worden in Zwolle opgeleid als operationeel leidinggevende", vertelt Gert de Groot van Landstede dienst Communicatie, Marketing & Strategie over de nieuwe opleiding. "Ze werken in de hotel-, restaurant-, en congresbranche. Gastvrijheid en vakmanschap zijn van belang. Studenten waarvan verwacht wordt dat ze geschikt zijn voor deze opleiding worden gekenmerkt als flexibel, doortastend, energiek en dienstverlenend. De studenten zijn representatief en maken gemakkelijk contact op een prettige en correcte manier met anderen. In de provincies Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen en Overijssel zijn ruim 55 organisaties waar de studenten van Landstede terecht kunnen. Dit varieert van hotels en restaurants tot theaters."

Op de foto: De samenwerking tussen de hotels en Lanstede werd maandag 12 september bekrachtigd. Dit werd gedaan door vertegenwoordigers van alle deelnemende partijen bij Sandton IJsselhotel in Deventer.
Fotograaf: Ronald Hissink


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief