Congressen

Nieuwe industriële congreslocatie in Amersfoort

Itho virtual ride op VSK

Amersfoort is een fraaie industriële congreslocatie rijker. In oktober 2010 opent de volledig gerenoveerde Veerensmederij, vlakbij het NS-station, haar deuren. Het monumentale pand is de thuisbasis van theatergezelschap Holland Opera en gaat daarnaast dienst doen als locatie voor zakelijke bijeenkomsten tot 250 personen. De exploitatie hiervan is in handen van de organisatie 7AM, die in Den Haag al congresfaciliteiten op het Buitenhof aanbiedt.

“Het pand is werkelijk uniek! De hoge schoorstenen, de ruwe materialen en de indrukwekkende constructie van dakspanten zorgen voor een heel bijzondere uitstraling”, aldus een enthousiaste Marc Bot van 7AM. “In de Veerensmederij hebben we naast een foyer de beschikking over een theaterzaal met eindeloze mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten.”

Tijdens de grondige renovatie is het pand voorzien van alle eisen die tegenwoordig aan een dergelijke locatie worden gesteld. Zo zijn de ruimtes onder meer voorzien van een voor Nederland nieuwe LED-toepassing, die het mogelijk maakt met lichteffecten oneindig veel sferen te creëren. Net als in Den Haag zal 7AM ook in Amersfoort kiezen voor veel biologische producten en duurzame oplossingen in de dagelijkse praktijk.

Marc Bot: “De Veerensmederij is totaal anders dan de moderne entourage van 7AM Den Haag, maar beide locaties kloppen met onze visie op evenementen en congressen. Daarnaast is Amersfoort een stad waar innovatie een belangrijke rol speelt. Met deze herbestemming van het meer dan honderd jaar oude pand laat de stad zien wat er mogelijk is.”

De Veerensmederij is onderdeel van de oude NS-Wagenwerkplaats en ligt op loopafstand van het NS station Amersfoort. In de Veerensmederij werden destijds de veren voor de onderstellen van treinwagons gesmeed. Bij de renovatie zijn de karakteristieke onderdelen van de smederij in ere hersteld.

Bezoek voor meer informatie de website www.7AM.nl

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief