Congressen

Nieuwbouw Hotel Papendrecht

Na maanden van voorbereiding is op 17 november de officiele eerste paal geslagen van het nieuwe hotel Papendrecht. Dit nieuwbouwproject zal het bestaande Golden Tulip vervangen. Het nieuwe hotel zal volgens planning begin 2012 openen onder de naam Apollo Hotel Papendrecht.
De feestelijke handeling werd in aanwezigheid van vele genodigden verricht door de heer Kees Koppenol, wethouder ruimtelijke ordening en bouwen van de gemeente Papendrecht. Vincent Pahlplatz, hoteldirecteur: “Het hotel heeft de afgelopen dertig jaar een uitstekende reputatie opgebouwd. Met de nieuwbouw creëren we een 4-sterren hotel dat deze positie verder zal versterken”.  De zaal- en terrasfaciliteiten zijn niet alleen geschikt voor zakelijke bezoekers, maar ook voor bijvoorbeeld bruiloften. Net als in het oude hotel het geval was.

De nieuwbouw van het hotel wordt naast de huidige locatie gerealiseerd. Het hotel blijft in handen van Next Real Estate en is via een langdurige overeenkomst verhuurd
aan Apollo Hotels & Resorts. De ontwikkeling en bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door VORM bouw. De totale investering bedraagt ruim € 13 miljoen. Behalve het hotel worden ook dertig appartementen ontwikkeld. Deze voor Papendrecht unieke appartementen, bieden de bewoners onder andere de mogelijkheid om te genieten van op maat aangeboden hotelservice. Als het hotel klaar is, worden in samenwerking met de gemeente ook nog een openbaar zwembad, een sportcentrum en parkeergarage gerealiseerd.

Het huidige hotel ligt onder de rook van Rotterdam, praktisch tegen Dordrecht. Het is eind jaren ’70 van de vorige eeuw gebouwd. Gedurende de verbouwing blijft het hotel operationeel
onder de vlag van Golden Tulip; na de verbouwing gaat het hotel verder als Apollo Hotel Papendrecht. Het nieuwe hotel zal beschikken over 88 kamers, 9 multifunctionele vergaderzalen, een bar en restaurant.

Info: www.apollohotelsresorts.com


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief