Congressen

Nieuwbouw Hilton Amsterdam Airport Schiphol gestart

De nieuwbouw van Hilton Amsterdam Airport Schiphol is op 8 april officieel van start gegaan. Het nieuwe Hilton hotel krijgt 433 kamer, 23 vergaderzalen, een ballroom voor 600 personen, een restaurant en bar, executive lounges en een spa en fitness. Een overdekte promenade verbindt het hotel rechtstreeks met de terminal.

In aanwezigheid van Maarten de Groof, Vice President & CCO Schiphol Group, Andre van den Berg, Directeur Schiphol Real Estate, Marcus-Milan Arandelovic, Area General Manager Benelux van Hilton Worldwide en Jean Faivre, Area Vice president, Western and Southern Europe van Hilton Worldwide werd een van de in totaal 840 palen geslagen.

Het nieuwe hotel is een ontwikkelings- en investeringsproject van Schiphol Hotel Property Company, een 100% dochter van Schiphol Real Estate , en zal door Hilton Worldwide worden beheerd. Het nieuwe Hilton hotel wordt gevestigd op een prominente plaats langs de toegangsweg naar de terminal, tegenover het huidige Hilton hotel. Het bestaande Hilton Hotel blijft in gebruik tot het nieuwe hotel is opgeleverd. Dat moment staat gepland medio 2015.

Het kubusvormige gebouw is ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Mecanoo en wordt gekenmerkt door afgeronde hoeken en ruitvormige raampartijen en diagonale lijnen. Het grote atrium, met een 35-meter hoog glazen dak, vormt het hart van het hotel- en vergadercomplex. Het interieurontwerp is van Hirsch Bedner Associates (HBA) uit Londen en kenmerkt zich door een sfeer van hedendaags, innovatief en sprankelend Nederlands design met sterke, originele vormen en een natuurlijk en harmonieus kleurenschema.

Milan Arandelovic (Hilton Worldwide), Jean Faivre (Hilton Worldwide), Maarten de Groof (Schiphol Group) en Andre van de Berg (Schiphol Real Estate)

Milan Arandelovic (Hilton Worldwide), Jean Faivre (Hilton Worldwide), Maarten de Groof (Schiphol Group) en Andre van de Berg (Schiphol Real Estate)

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief