Beurzen

Nieuw: Woonbeurs TV

In september gaat het nieuwe woonseizoen van start met de achttiende editie van de Woonbeurs Amsterdam. Van zaterdag 25 september tot en met zondag 3 oktober staat de Amsterdam RAI in het teken van binnen- en buitenwonen in alle stijlen. De Woonbeurs Amsterdam presenteert dit jaar voor het eerst Woonbeurs TV.Woonbeurs TV is vanaf 25 september iedere dag te volgen op onder meer www.woonbeurs.nl In de uitzendingen onder meer: een dagelijkse update, de trends volgens vakmensen, ervaringen van bezoekers en exclusieve gesprekken met ontwerpers. Ongetwijfeld zullen ook de levensechte woonhuizen van de bekende woonbladen vtwonen, 101 Woonideeën, Eigen Huis & Interieur, ariadne at Home en More Than Classic te zien zijn.

Vtwonen laat een huis zien in bohemian stijl waarin de loungehoek met home entertainment installatie één van de hoogtepunten is. Het 101 Woonideeën huis showt duurder design naast kringloopvondsten. Het blad is ook aanwezig in het 101 Woonideeën Kafé, waar meubels worden opgeknapt en een stylist advies geeft. Paul Linse bedacht het Eigen Huis & Interieur huis, geïnspireerd op de set voor de nieuwe Nederlandse film ‘Loft’. Een hoog pakhuis in blauwe en witte kleuren, het ariadne at Home huis is een bezoekje waard. Zij grepen het thema Disney aan om het jaarlijks terugkerende kinderhuisje vorm te geven. Stylist Steven van Manen richt het More Than Classic (MTC) huis in met onder meer de nieuwe MTC keuken.

De buitenbladen Home and Garden, Tuin&Co en Seasons slaan de handen ineen met ‘The House Garden’, een tuin in huiselijke sfeer met een zes meter hoog extra large vogelhuis. Zij presenteren de nieuwe collectie Seasons tafel- en keukenlinnen ontworpen door Jet Middag, de nieuwe najaarsplatencollectie van Home and Garden en de ‘polder-proof’ jungletuin van Tuin&Co, vol winterhard exotisch groen.

Musica É is een initiatief van een aantal gerenommeerde merken met als doelstelling totale audio, video en home entertainment oplossingen te tonen in een werkelijke woonomgeving. De wereld verandert snel met draadloze muzieksystemen, 3D TV, streaming audio, HDTV, Home Installation, Ipod dockingstations, In wall speakers, Home Theater en Ipad. In de door architect Eric Kant ontworpen woonruimten worden diverse toepassingen getoond.

Jonge Nederlandse designontwerpers, die in het voorjaar in Milaan hebben geëxposeerd, verzamelen zich op het platform Via Milano. Met onder meer de larixhouten Badkast van Anna van der Lei, die in Milaan veel bekijks trok. Ander creatief designtalent van eigen bodem is te zien bij NL Design. Ontmoet Mariska Meijers, Doctorandus tafel meubelmakerij, Potterysupreme, SNURK Beddengoed en Studio Ditte. Ontwerper Ferry Staverman presenteert een Design Forest met imponerende metershoge bomen van diverse materialen met een sprookjesachtig resultaat. Twee pitching sessies winnaressen van vorig jaar zijn dit jaar aanwezig op de beurs. Geertje Tjalma met een 5 meter hoge lamp in het Bluecafé. Illustrator Kim Welling maakt speciaal voor de Woonbeurs Amsterdam twee XL kijkdozen genaamd Land of (the) Living. Hierin worden nieuwe producten van deelnemers op verrassende wijze getoond.

Het Woonbeurs Amsterdam adviesplein is dé plek op de beurs waar bezoekers met plattegronden van hun (nieuwe) huis en foto’s van hun inrichting voor deskundig en persoonlijk advies terecht kunnen. Op het plein wordt in samenwerking met Forbo, Flexa en Luxaflex moodboards gemaakt en advies gegeven door stylisten van CRISP. Daarnaast is er interieuradvies op maat door architecten van Co van der Horst in samenwerking met Leolux en kan er gespeeddate worden met interieurarchitecten van BNI. Op het Outsideplein wordt tuinadvies gegeven en op het Lichtadviesplein staan adviseurs van Oak licht klaar om alle lichtvragen te beantwoorden.

Net als vorig jaar worden inspirerende ontwerpers, passievolle sprekers en trendwatchers ontvangen in het Woontheater, het enige theater in Nederland waar alles draait om wonen. Met onder meer lezingen van binnenhuisarchitect Jan des Bouvrie, uitgever van het label t.e. Thomas Eyck, Saskia ten Cate van Perscentrum Wonen, interieurstylist Marie-Gon en de architecten Wilfried van Winden en Eric Kant.

Ontwerpduo Scholten & Baijings is de winnaar van de Woonbeurs Pin 2010. Stefan Scholten en Carole Baijings krijgen de vakprijs op maandag 27 september 2010 opgespeld tijdens de Vakdag van de Woonbeurs Amsterdam. De Woonbeurs Pin is een Nederlandse onderscheiding voor een persoon of organisatie die belangrijk is voor het Nederlandse interieur. De pin wordt ontworpen door de winnaar van vorig jaar, Arco.

Maandag 27 september 2010 organiseert de Woonbeurs Amsterdam de tweede editie van de Vakdag voor woonprofessionals in de Amsterdam RAI. Op de Vakdag worden vele activiteiten voor het vakpubliek georganiseerd zoals lezingen, pitching sessies voor ontwerpers en vele andere netwerkgelegenheden. Fabrikanten, detaillisten, ontwerpers, architecten, pers, stylisten en andere woonprofessionals zijn uitgenodigd. CBW-MITEX is sponsor van de Vakdag. Zij organiseren onder andere trendtours. Onder leiding van een trendexpert wordt uitgebreid de beurs overgegaan om trends, noviteiten en opvallende presentaties te spotten.

Op de Vakdag vindt in het Woontheater onder meer een Woonmodetrendpresentatie plaats van trendexpert Monique van der Reijden. Ontwerper Mark de Jong van ontwerpbureau Kossman.de jong vertelt over tentoonstellingsarchitectuur. In de lezing wordt gesproken over het laatste en tevens grootste project van het bureau: het themapaviljoen ‘The Urbanian’ op de Wereldexpo te Shanghai.

Op de Vakdag wordt door Barry Atsma als wereldwijde primeur de trailer gepresenteerd van de nieuwe Nederlandse film ‘Loft’. Een impressie van het interieur waarin de film zich afspeelt is in het Eigen Huis & Interieur huis te zien. In december gaat de film met hoofdrolspelers Barry Atsma, Kim van Kooten en Jeroen van Koningsbrugge in première.

Aan wie mag Winston Gerschtanowitz straks de felbegeerde Sanoma Woon Awards overhandigen? Ook dit jaar zijn topmerken en grote namen genomineerd. Woensdag 29 september krijgen de winnaars hun prijzen uitgereikt op het zesde, feestelijke woongala tijdens de Woonbeurs Amsterdam 2010.

Kaarten voor de Woonbeurs Amsterdam en de Vakdag zijn via www.woonbeurs.nl te bestellen. In de voorverkoop (tot 20 september) kost een toegangskaart €15 in plaats van €17,50. Een toegangskaart voor de Vakdag kost €23 (exclusief € 2 administratiekosten per bestelling).


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief