Congressen

Nieuw stimuleringsfonds Utrecht

Met de introductie van het Stimuleringsfonds Utrecht maakt het Utrecht Convention Bureau (UCB) het voor congresorganisatoren nog aantrekkelijker om de stad Utrecht te kiezen als congresbestemming voor internationale wetenschappelijke congressen.
De introductie van het nieuwe stimuleringsfonds past in de strategie van de gemeente en de provincie om Utrecht beter op de kaart te krijgen als locatie voor wetenschappelijk internationale, meerdaagse associatiecongressen. Om voor het fonds in aanmerking te komen, dient het congres aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zoals een minimaal aantal congresdagen en een minimaal aantal (buitenlandse) deelnemers.

“Met onafhankelijke ondersteuning bij bidprocedures en site-inspecties hadden we al een goed instrument in handen waarmee bidboeken kunnen worden geproduceerd en site-inspecties gefinancierd”, licht accountmanager Monique André de la Porte van het Utrecht Convention Bureau toe. “Het Stimuleringsfonds voorziet daar bovenop ook nog in een financiële bijdrage in de congreskosten. En geeft dus een extra stimulans om voor Utrecht te kiezen.”

Het Utrecht Convention Bureau heeft als doel de stad Utrecht te promoten als (inter)nationale congresbestemming. Hiertoe ondersteunt het UCB initiatiefnemers van wetenschappelijk internationale congressen om hun Europese of Mondiale congres naar Utrecht te krijgen. Dit doen zij via het congresstimuleringspakket. Het pakket bestaat uit kosteloos advies over het onderbrengen van grotere en kleinere bijeenkomsten in Utrecht, en advies over marketing, promotie, eventuele subsidies en coördinatie van presentaties. Daarnaast beschikt het UCB over het bidfonds en nu dus ook over een Stimuleringsfonds.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief