Congressen

Nieuw hotel QO aan de Amstel

In het Amstelkwartier in Amsterdam is op 11 april het nieuwe hotel QO geopend. In het design zijn innovatieve en duurzame aspecten verwerkt om een ‘positieve impact op de wereld te creëren’: van de kas op het dak, tot een bewegende gevel en energiebesparende constructies. Het QO is er niet alleen voor de hotelgasten, maar vooral ook voor de buurt.

Intelligente façade

Een van de meest zichtbare circulaire elementen van het 21 verdiepingen tellende ‘living building’, is de innovatieve bewegende gevel. Deze ‘intelligente façade’ bestaat uit bewegende panelen aan de buitenzijde van de ramen die, als de gast niet in de kamer is, reageren op het buitenklimaat. Zo zorgen ze voor extra isolatie op koelere dagen of laten zonlicht binnenstromen voor verwarming, zodat de kamer altijd op een aangename temperatuur blijft. Daarnaast zorgt een raampartij van vloer tot plafond, en het feit dat alle installaties in het midden van het gebouw geplaatst zijn, ervoor dat ruim 80 procent van de lichtvoorziening in het gebouw van natuurlijk daglicht komt en er met name overdag minimale elektrische verlichting behoeft.

Livingroom-style brainstorm ruimtes

Het QO heeft 288 kamers, waarvan 12 suites. De eerste verdieping biedt acht aparte multifunctionele ruimtes die gebruikt kunnen worden voor meetings en events. Naast de mogelijkheid van een traditionele meeting biedt het QO een aantal livingroom-style brainstorm ruimtes. Meetings kunnen gecombineerd worden met bijvoorbeeld een bezoek aan de kas of een mindfulness workshop in de holistische wellbeing studio Embody op de 20ste verdieping.

Op de begane grond van het gebouw komt restaurant Persijn, op de 21e verdieping bar Juniper & Kin met uitzicht over Amsterdam. Het hotel, restaurant en de bar worden afzonderlijk gerund en hebben elk hun eigen onderscheidende identiteit. Het hotel staat onder leiding van Inge van Weert, die ervaring heeft opgedaan bij hotels in steden als Brussel, Londen en Dubai. Pieter Ham, die verantwoordelijk is voor het restaurant en de bars, brengt ervaring mee vanuit Azië, het Midden-Oosten en het Caribisch gebied.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief