Incentives

Nieuw fotoconcept voor winkelstraten PicCity opent in december in Amsterdam

ThisPlays-PicCity

ThisPlays International opent eind dit jaar en volgend jaar PicCity-winkels in vijf grote Europese steden. De eerste komt in december in Amsterdam. PicCity is een trendy fotosouvenirwinkel met een compacte oppervlakte van 10 tot 20 vierkante meter. Met zelfbediening kunnen bezoekers foto's van de stad in gedrukt en digitaal formaat kopen.

Zelfgegenereerde content in een minishop

De nieuwe winkels vormen een aparte toevoeging aan het portfolio van ThisPlays International, dat bekend is van de PhotoBooths. Volgens eigenaar en oprichter Mark van der Weide wordt PicCity geen 'Photo Booth-plus' winkelopening. 'Het is een ervaringsgerichte, on-trend fotowinkel waar allerlei soorten zelfgegenereerde content kan worden gecreëerd. Van gedrukte gepersonaliseerde ansichtkaarten tot miniposters en AI-ervaringen tot TikTok-content. Dit alles in een minishop die de sfeer van de stad ademt op een creatieve, stijlvolle en karakteristieke manier. We richten ons op de stadservaring op een innovatieve en authentieke manier.'

PicCity mikt op een breed publiek. 'Gezinnen moeten net zo enthousiast zijn als tieners op hun eerste stedentrip.'

Premium souvenirshoppen

PicCity is deels geïnspireerd op de Purikura PhotoBooth arcades, die al jaren populair zijn in heel Tokio, in combinatie met de aanhoudende maatschappelijke trend om elk moment vast te willen leggen. Deze benadering leidde tot het idee om kleine winkels te openen in steden, eersteklas winkelgebieden en winkelcentra.

De belangrijkste bedrijfstak van ThisPlays zijn de meer dan 250 fotobooths in musea, attracties en dierentuinen in heel Europa. In de afgelopen zes jaar heeft dit het bedrijf veel inzichten gekregen in functionaliteit, high-end retail design, innovatieve functies en user experience.

Start in Amsterdam

PicCity opent in december in Amsterdam, waar het bedrijf tijdens de feestdagen van start wil gaan. ThisPlays kreeg goede feedback op het design: 'Designer pop-up die zo in Milaan, Parijs of Londen zou kunnen staan.'

Utrecht, Antwerpen, Parijs en Stuttgart zijn waarschijnlijk de andere steden waar volgend jaar een PicCity-winkel komt. 

Bron: Blooloop


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief