Congressen

Nieuw congresmeubilair Philarmonie Haarlem

Philarmonie Haarlem heeft nieuw Dutch Design toegevoegd aan het bestaande meubilair in de foyers en de entrée. Tien jonge ontwerpers mochten de verschillende ruimtes van het gebouw nieuwe input geven. De meubels kunnen helpen de juiste setting te creëren en uitnodigen tot interactie.

Adaptable seating

Een tafel met een geheim vakje, geïnspireerd op meubels uit bunkers en gemaakt van omgevallen eikenbomen. Stoelen van gerecycled plastic, krukken in de vorm van champagnekurken die tevens te gebruiken zijn als koelers en opslagruimte en een bank die is ontworpen om het menselijk lichaam zo veelzijdig mogelijk te laten neerploffen.

Hedwich Hooghiemstra heeft de bank ontworpen, genaamd ‘Adaptable Seating’. Deze bestaat uit zeven verschillende elementen die hem multifunctioneel maken. Zo is één van de kussens geschikt als tafeltje en kunnen de overige elementen zo geplaatst worden dat meerdere mensen comfortabel kunnen bijpraten. Zo kan de bank uitnodigen tot netwerken, werken of ontspannen tijdens een pauze. De ontwerpster zegt over haar meubel: ‘Mijn ontwerpen zijn bedoeld om mensen uit te nodigen tot interactie’.

Filosofie

Deze filosofie sluit aan bij wat de Philharmonie als evenementenlocatie wil uitdragen, namelijk de bezoekers niet alleen kennis laten maken met kunst, maar ook tijdens congressen en evenementen verschillende opties aan te kunnen bieden voor ontmoetingen. Zo kan de bank van Hedwich Hooghiemstra bijvoorbeeld op het podium worden gezet voor talkshows, debatten of tijdens interviews.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief