Congressen

Nieuw bureau voor technische beleveniscreatie

Oud LiveLAB medewerker Michel Buchner en theaterman Aaron Blokker starten per 1 mei Transension BV. De focus ligt op beleveniscreatie door middel van techniek, voor de ontwerpers en bedenkers van stands, musea en evenementen.

Beide oprichters denken in te springen op de stortvloed aan creatieve technische mogelijkheden op het gebied van video, mobiel en interactiviteit. De verzadiging aan beeldcommunicatie in het algemeen was een reden om breed in te zetten.

Buchner: “Waar vroeger content king was, is nu experience key, Publiek wil vooral ervaren, zelf doen en verrast worden. Vandaag, waarin technieken elkaar snel opvolgen, willen we een gidsfunctie vervullen in de vele mogelijkheden. Hierbij zoeken we de grens van wat nu kan en werkt.”

Transension zet onder andere in op mobiele en sensorische triggers die de ruimte beïnvloedt met licht, video en beweging. Hiermee krijgt het publiek een memorabele ervaring waardoor boodschap en merk beter blijven hangen. De acties zijn nadien meetbaar en bieden beter inzicht in het gedrag van de bezoeker.

Naast de conceptuele inbreng is er ook een eigen werkplaats wat doet denken aan een fablab. Blokker: “We hebben gekozen voor een ruimte waarin gewerkt  en geëxperimenteerd wordt met electronica, 3d printing en mechanica. Volgens velen een verrassende maar logische combinatie. De toekomst zal uitwijzen welke kant het opgaat, maar het is nu al leuk.”

Aaron Blokker van TransensionMichel Buchner van Transension

Aaron Blokker en Michel Buchner


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief