LiveWire

Nico Hulkenberg en F1 Heineken Dutch Grand Prix zetten zich in voor Stichting Lymph&Co

Hulkenberg

Formule 1-coureur Nico Hulkenberg zet zich tijdens de Dutch Grand Prix op zondag 25 augustus in voor Lymph&Co, een stichting die zich inzet voor betere en effectievere behandeling van lymfeklierkanker. De Haas-coureur komt in actie met een speciale helm-livery. 

Helm met logo

Hulkenberg rijdt tijdens de Dutch Grand Prix met een helm met het Lymph&Co logo erop.Bernhard van Oranje, voorzitter van Lymph&Co, en directeur van de Formula 1 Dutch Grand Prix Robert van Overdijk, presenteerden zijn speciale helmlivery voor de race in Zandvoort. Samen bundelen zij hun krachten om meer aandacht en middelen te genereren voor de behandeling van lymfeklierkanker.

Veiling voor Lymph&Co

Direct na de Dutch Grand Prix wordt Hulkenbergs racehelm overgedragen aan Bernhard van Oranje. Samen met Lymph&Co ambassadeur Jack Plooij zal hij deze unieke helm na afloop van het evenement veilen. De opbrengst van de veiling wordt gebruikt om onderzoek naar lymfeklierkanker te financieren.

Nederlands tintje

Nico Hulkenberg, opgegroeid in het Duitse Emmerich, net over de grens bij Nijmegen, voelt een sterke band met Nederland en spreekt ook een aardig woordje Nederlands. Niet voor niks zijn de kleuren van de speciale helm-livery dan ook de kleuren van de Nederlandse vlag. 

Lymfeklierkanker

Ongeveer een op de vijftig mannen en vrouwen krijgt, tijdens zijn of haar leven, de diagnose lymfeklierkanker. In Nederland komen er jaarlijks ongeveer vierduizend patiënten bij en dit aantal blijft alarmerend groeien. Daarmee is lymfeklierkanker de derde kankersoort bij kinderen en jongvolwassenen en de vijfde kankersoort bij volwassenen. Ondanks intensieve behandelingen overlijden jaarlijks meer dan duizend mensen. De mensen die wel genezen, hebben vaak (ernstige) levenslange restverschijnselen door de behandeling. Lymph&Co zet zich in voor grensverleggend wetenschappelijk onderzoek.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief