Congressen

nhow Rotterdam krijgt Keurmerk voor Toegankelijkheid

nhow Rotterdam heeft als eerste hotel in Nederland het Keurmerk voor Toegankelijkheid uitgereikt gekregen. Het Nederlandse Keurmerk voor Toegankelijkheid zet zich actief in voor mensen met een beperking. Naast nhow Rotterdam ontving ook Pathé Maastricht het keurmerk.

 Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid is een initiatief van Ongehinderd dat zich inzet voor een toegankelijk Nederland voor mensen met een beperking. Hiervoor is onder andere de gratis Ongehinderd app ontwikkeld, waarmee iedereen toegankelijke locaties kan vinden, maar ook zelf kan toevoegen en beoordelen. Het streven is om meer locaties toegankelijk te maken. Gemeenten en ondernemers kunnen advies krijgen over het verbeteren van hun toegankelijkheid.

Hermann Spatt, Hotel Director van nhow Rotterdam dat gesitueerd is in het iconische gebouw De Rotterdam, ontworpen door OMA/Rem Koolhaas, omschrijft de samenwerking met Ongehinderd als zeer leerzaam.  “We hadden uiteraard al speciale toiletfaciliteiten en dachten al heel toegankelijk te zijn vanwege de liften en brede gangen, maar in de praktijk blijken er nog zo veel meer cruciale aandachtspunten te zijn die we per direct hebben doorgevoerd”, aldus Spatt.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief