Congressen

NH presenteert mock-up room Nhow Amsterdam RAI

Nhow Amsterdam RAI presentatie Mock Up Room

NH heeft op 26 september het interieurontwerp gepresenteerd van Nhow Amsterdam RAI. Daarbij werd ook een mock-up room getoond op de bouwlocatie van het nieuwe hotel, waarvan de bouw nu ongeveer op de helft van de uiteindelijke hoogte is beland.

Zes kamerontwerpen

Er zijn zes verschillende kamerontwerpen, waarbij elk van de interieurs is geïnspireerd op één van de zes windrichtingen waarnaar de hoeken van het gebouw wijzen: zuid, oost, noord, zuidwest, zuidoost en noordwest. Een terugkerend origineel detail zijn de door een kunstaasspecialist gemaakt vissen in de bijzettafels, waarbij ook het vistype hoort bij de betreffende regio.

Kleurrijke lobby

In de kleurrijke lobby is het thema ‘Gouden Eeuw’ met Amsterdam als een commercieel centrum van Europa is verwerkt, in combinatie met bekende internationale symbolen, zoals mandala’s uit India, Mexicaanse ‘Día de Muertos’ doodshoofden of kersenbloesem uit Japan. Deze symbolen zijn ingebed in een moderne, internationale setting.

Het interieur design is van de hand van NEXT Architects in samenwerking met GLG/MVSA Architects.

Feestelijk geïntroduceerd

Het interieurontwerp van Nhow Amsterdam RAI werd feestelijk geïntroduceerd door Maarten Markus, Managing Director Northern Europe van NH Hotel Group en de samenwerkingspartners Maurits van der Sluis, COO van RAI Amsterdam en Gert-Wim Bos, Directeur van het ontwikkelingsbedrijf COD en Bas van Dam, CEO van Being Development.

Prestentatie Nhow Amsterdam RAI met Bas van Dam - Gert-Wim Bos - Maarten Markus - Maurits van der Sluis

Maarten Markus: “Ons toekomstige lid van de nhow-familie is gericht op reizigers die willen overnachten in een hotel dat anders is dan alle anderen. We leggen de lat hoog om gasten ervaringen met een twist te bieden, in dit geval letterlijk met het 91 meter hoge gebouw. Niet alleen de digitale bohemian maar ook de ervaren zakenreiziger zal genieten van de creativiteit van dit geweldige hotel. De stad Amsterdam ademt diversiteit, met meer dan 150 verschillende nationaliteiten en ik kijk ernaar uit dat Nhow Amsterdam RAI ook een smeltkroes van verschillende culturen wordt.”

Maurits van der Sluis: “Als multiculturele hotspot voor handel en bedrijven, zal het hotel de thuisbasis zijn voor organisatoren, exposanten en bezoekers van nationale en internationale evenementen. Hiermee versterkt Amsterdam RAI haar concurrentiepositie op de internationale beurs- en congressmarkt en vergroot haar spin-offwaarde richting de stad Amsterdam.”

Gert-Wim Bos: “Nhow Amsterdam RAI vormt de maatstaf voor alle hotelprojecten, waarbij hoogwaardig design hand in hand gaan met ’s werelds toonaangevende normen op gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie. Door een Breeam Excellent-certificering van meet af aan als uitgangspunt te nemen, willen wij een duidelijke toewijding aan een duurzame toekomst tonen.”

Nhow Amsterdam RAI

Nhow Amsterdam RAI, vlakbij het RAI Convention Centre en station Amsterdam RAI moet een nieuwe sociale, multiculturele hotspot worden voor toeristen, zakenreizigers en Amsterdammers. Met 650 kamers, verdeeld over 25 verdiepingen, en een hoogte van 91 meter is Nhow Amsterdam RAI het grootste nieuw gebouwde hotel in de Benelux.

Rendering facade Nhow Amsterdam RAI

Na de opening van Nhow Rotterdam in 2014 werkt NH Hotel Group voor de tweede keer samen met het architectenbureau van Rem Koolhaas OMA (Office for Metropolitan Architecture). Het ontwerp van Nhow Amsterdam RAI is geïnspireerd op één van de meest iconische kenmerken van RAI Amsterdam: de reclamezuil, beter bekend als ‘Het Signaal’. Door de drie op elkaar liggende driehoeken wijst het gebouw in vele richtingen en symboliseert het zo de diversiteit van het verleden, het heden en de toekomst van de stad Amsterdam.

Momenteel zijn er vier hotels van NH’s design- en lifestyle merk Nhow: in Berlijn, Milaan, Rotterdam en – onlangs geopend – Marseille. In 2019 wordt Nhow London geopend in de trendy wijk Shoreditch, met als thema ‘London Reloaded’. Nhow Brussels opent ook in 2019. In 2021 opent het tweede Nhow hotel in Duitsland haar deuren, met in totaal 375 kamers, als Nhow Frankfurt. Voor de komende drie jaar staan er nog meer Nhow hotels gepland in Brussel, Rome, Santiago de Chile en Lima.

De opening van Nhow Amsterdam RAI staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief