Congressen

Netwerken is HOT!

Dit keer is de eigenaar van ABC Display Cyrus Truyens aan het woord. Hij werkt al heel lang in dit mooie familiebedrijf. ABC Display is sinds 1979 actief als producent van draagbare presentatiewanden, modulaire stands en expositiepanelen. Daarnaast ontwikkelden zij zelf het unieke Press-systeem. Bij ABC Display kan men de presentatiesystemen zowel kopen als huren.
 In de afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van beurzen en congressen. Cyrus deelt met ons zijn inzichten over deze branche. “Netwerken is hot”, zegt hij en hij legt uit waarom.

Jij zegt: ‘Netwerken is hot’, leg eens uit?
“Tijden zijn veranderd, de wereld is groter geworden en gelijk onduidelijker. Als je tegenwoordig zaken wilt doen vraag jij je af bij wie moet je zijn, waar, wie is te vertrouwen en wie niet? Het aanbod is zo veel groter dan vroeger. Door de online mogelijkheden is de ‘sky the limit.’ Vroeger stond je op een beurs, daar stonden een aantal, meestal bekende leveranciers en dat was het. Klanten kwamen daar naar toe om nieuwe ontwikkelingen te zien en zaken te doen. Meer was het niet. Daarnaast had je de winkel om de hoek.

Maar ook andersom. Hoe bereik je de mensen tegenwoordig? Online is belangrijk, maar hoe val je op bij je doelgroep en hoe kom je uiteindelijk met ze in contact? Via netwerkbijeenkomsten leer je professionals kennen waarmee je een band opbouwt en die gaan dienen als jou vertegenwoordiger en jij als die van hun. Zij leren jouw verhaal kennen en gaan jouw product of kennis aanbevelen bij hun netwerk. Ze bieden jou een warm contact, een voet tussen de deur. Zo groeit jouw netwerkwerk ook. Uiteindelijk draait het in zakendoen om vertrouwen en gunnen, voor wat hoort wat, ‘I scratch your back, you scratch mine’. Naast dat je een enorm goed product moet bieden en weten waar je het over hebt, natuurlijk”!

Zijn beurzen en congressen dan overbodig geworden?
“Nee zeker niet. Je ziet een duidelijke verschuiving. Tegenwoordig zijn beurzen meer professionele netwerkbijeenkomsten geworden en bieden een prima podium om je (potentiële) klanten beter te leren kennen. Het is een mooie gelegenheid om jouw huidige klanten uit te nodigen en te veteren en daarbij nieuwe relaties op te bouwen met andere professionals. Het draait niet meer alleen om het laten zien van nieuwe technieken en producten en om verkopen. Meer om relaties opbouwen, dan komt het zaken doen vanzelf”.

Lees verder op abcdisplay.nl

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief