Congressen

Negen nieuwe Rotterdam Knowledge Ambassadors benoemd

Negen nieuwe ambassadeurs zijn toegetreden tot het netwerk van Rotterdam Knowledge Ambassadors, dat bijdraagt aan de promotie van Rotterdam als aantrekkelijke congresbestemming. Het Rotterdam Knowledge Ambassadors netwerk – opgericht door  Rotterdam Partners Convention Bureau – telt daarmee 51 wetenschappers, onderzoekers en experts verbonden aan de regio Rotterdam.

De negen nieuwe ambassadeurs zijn veelal werkzaam bij de verschillende kennisinstituten in de regio Rotterdam, zoals de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Erasmus MC en de TU Delft. Jaarlijks worden wereldwijd duizenden congressen georganiseerd binnen allerlei wetenschappelijke vakgebieden en verenigingen en de Rotterdam Knowledge Ambassadors hebben door hun kennis en ervaring zicht op de netwerken en congressen die passen bij de kennisspeerpunten van de stad: speerpunten Medisch & Life Sciences, Food, Transport & Logistiek, Maritiem en Cleantech. Deze kennis helpt Rotterdam Partners om effectiever congressen aan te trekken voor de Maasstad.

Rotterdam steeg vorig jaar met twintig plekken op de wereldranglijst van congressteden, zo bleek onlangs uit de jaarlijkse statistieken van ICCA (International Congress & Convention Association). Rotterdam werd bovendien voor de negende keer op rij uitgeroepen tot tweede congresstad van Nederland.

De internationale congresmarkt is van grote waarde voor Rotterdam. De komst van congressen draagt bij aan het verstevigen van het imago van Rotterdam als hoogwaardige kennisstad. En helpt de betreffende faculteit of het vakgebied op de kaart te zetten. De  groeiende bekendheid van Rotterdam trekt weer nieuwe internationale congressen, bedrijven, bewoners en studenten. Internationale congressen leveren de stad eveneens zakelijk toerisme op, een belangrijke groeimarkt voor Rotterdam. Congresbezoekers hebben van alle toeristen het hoogste uitgavepatroon – gemiddeld 384 euro per dag –  en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de vrijetijdseconomie.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief