Congressen

Nederlandse Novotels EarthCheck gecertificeerd

Bilderberg Europa Hotel

Alle negen Novotels in Nederland zijn nu EarthCheck gecertificeerd. De certificering is onderdeel van de nieuwe duurzame ontwikkelingsstrategie van Accor Hotels, genaamd PLANET 21. Hierin stelt de hotelgroep zich als doel om zijn ontwikkeling te verbinden met duurzame groei, met respect voor het milieu en de lokale gemeenschap.

Centraal in het duurzame beleid van Accor Hotels staan transparantie en meetbaarheid van milieu verantwoord ondernemen (MVO), per hotel, en de impact van de hotels samen. Wereldwijd hebben 211 Novotel-hotels in 33 landen een certificering en zijn nog eens 311 hotels op weg om dit doel te realiseren.

“Al sinds 2008 zijn teams van Novotel actief bezig met het EarthCheck-certificeringsprogramma om ervoor te zorgen dat vóór 2013 al onze hotels gecertificeerd zijn”, zegt Pierre Lagrange, directeur Global Marketing bij Novotel. “Novotel hecht veel belang aan de principes van duurzame ontwikkeling en dit vormt een integraal onderdeel van onze inzet voor het welzijn van onze klanten.”

EarthCheck is een wereldwijd certificeringsprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor de toeristische sector. Certificering wordt pas toegekend na een eerste beoordeling van de prestaties van het hotel en de implementatie van een passend beheersysteem op acht verschillende terreinen: de implementatie van beleid op het gebied van duurzame ontwikkeling, watergebruik, energiegebruik, afvalbeheer, papierverbruik, pesticiden gebruik, het gebruik van schoonmaakmiddelen en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. Het duurt ten minste tien maanden voordat een hotel in aanmerking komt voor certificering, die wordt toegekend door een onafhankelijke, externe controle-instantie. Elke twee jaar worden de prestaties van het hotel opnieuw bekeken en beoordeeld.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief