Congressen

Nederland weer in top 10 Union of International Associations

Nederland is weer terug in de top 10 van internationale congreslanden, zoals die jaarlijks wordt vastgesteld door de Union of International Associations (UIA). Het gaat hier om het aantal internationale non-corporate congressen in 2011. In de ranglijst over 2010 bezette Nederland de 13e plaats.

Singapore heeft de leidende positie van de Verenigde Staten overgenomen op de ranglijst. Japan verdreef Frankrijk van de derde plaats.

In 2011 werden er in Nederland overigens minder door UIA geregistreerde congressen gehouden, dan het jaar daarvoor: 299 internationale non-corporate congressen tegen 350 in 2010.

Top 10 internationale congreslanden 2011 – UIA

UIA ranglijst landen 2011

In de stedenranglijst is de top vier met respectievelijk Singapore, Brussel, Parijs en Wenen hetzelfde gebleven als in het voorgaande jaar. Opmerkelijke stijger is Boedapest, die vanuit buiten de top 10 vorig jaar naar boven kwam als vijfde internationale congresstad. In de UIA top 10 over 2011 staan geen Nederlandse steden.

Top 10 internationale congressteden 2011 – UIA

UIA ranglijst steden 2011

UIA neemt in haar statistieken alleen meerdaagse internationale associatie- en overheidscongressen op. Over 2011 registreerde de Union of International Associations 10.344 internationale meetings die voldeden aan haar voorwaarden.

Vorige maand presenteerde ICCA haar ranglijst van internationale congreslanden en congressteden.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief